‘Prijzen MacBooks gaan dit jaar omlaag’

Zó klein wordt de nieuwe MacBook Air
Wacht dus nog even met het aanschaffen van een nieuwe MacBook.

Als Apple volgende maand de langverwachte 12 inch MacBook Air uitbrengt, die er volgens goed ingevoerde bronnen ZO uitkomt te zien, worden de 11 en 13 inch Macbooks goedkoper. Dat meldt Digitimes op basis van anonieme bronnen.

De 12 inch MacBook Air krijgt naar verluidt een scherm met een hogere resolutie en een design dat afwijkt van de huidige line-up. Ondanks dat de Macbook een 12-inch scherm heeft, wordt de nieuwe Macbook Air kleiner dan het huidige 11-inch exemplaar. Apple krijgt dit voor elkaar door de randen rondom het scherm een stuk kleiner te maken.

Het moet de nieuwe cashcow van Apple’s laptopdivisie gaan worden, en biedt tegelijkertijd ruimte om de prijzen van de andere MacBooks omlaag te brengen. Het is de tweede prijsverlaging in korte tijd. Aan het begin van 2013 gooide Apple de prijzen ook al met 5 tot 15 procent omlaag.

7 reacties

    • @kapiteinaudi: Wat heeft jou overtuigd een MacBook te kopen dan? Ik vind het persoonlijk bedroevend dat mensen zoveel meer geld neerleggen voor een product dat langzamer is en met een besturingssysteem dat lang niet zoveel mogelijkheden heeft als dat Windows dat heeft… Maar goed, zo zit dat met auto’s ook, want een Audi is ook maar een VW met enkel wat ringetjes erop (oké, ik overdrijf wel).

      • @autobart: Het is zo dat ik al altijd met Windows gewerkt heb, dit is mijn eerste Apple. Ik wou gewoon eens iets anders denk ik. Ik heb een Air gekocht, de instapper dus, maar wel met wat geüpgraded specs. Lekker dun, dus handig om mee te nemen. Ik wou bewust geen Pro, die is net iets te dik voor mij. En tussen de gewone Pro en de Pro Retina zit een erg groot prijsverschil. Dit is natuurlijk niet de echte ‘business laptop’ zoals een Lenovo dat wel is. Hangt er een beetje af van wat je voorkeur is en waarvoor je het gebruikt. Het grootse nadeel van een Apple vind ik Microsoft Office, wat ik erg vaak gebruik. Werkt natuurlijk niet zo goed als op een Windows. Ben over het algemeen er wel zeer tevreden over, beste laptop die ik al gehad heb.

          • @kapiteinaudi: Tsja, denk toch echt dat een MacBook bouwtechnisch een stuk beter in elkaar zit. Al is het maar door de unibody behuizing. En airbag rond je HDD? Heb je bij een SSD niet nodig. En die ene oude 13″ MacBook met 500gb HDD die ze nog verkopen, die heeft ook valbescherming 🙂

            Ik neem die ‘oude’ 13″ pro elke dag over zo’n Thinkpad. Lachend 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *