Primeur: betalen met Android smartphone bij AH to go

Albert Heijn to go nfc
Lekker snel, lekker makkelijk.

De Albert Heijn to go-winkels zijn dé plek voor menig student en reizend Nederland om nog even snel een sapje en/of hapje mee te nemen in de vroege ochtend. Betalen in de winkel is eveneens een eitje, aangezien je contactloos kunt betalen bij de vele automatische afrekenbalies. Vanaf vandaag kun je zelfs met je Android-smartphone afrekenen.

De to go-winkels in Amsterdam zijn vanaf vandaag voorzien van een Tap-to-go-functionaliteit. Allereerst download je de Tap-to-go-applicatie uit de Play Store, waarna je of een speciale kaart krijgt of je Android smartphone kunt gebruiken. Wil je iets in je mandje stoppen, dan houd je je Android-toestel tegen het schaplabel aan bij producten in de winkel.

Ben je klaar met boodschappen doen, dan kun je ‘gewoon’ de winkel uitlopen. Er wordt automatisch een opdracht voor automatische incasso naar je gekoppelde rekening gestuurd. Na 2 tot 3 dagen wordt het bedrag ook daadwerkelijk afgeschreven.

Op dit moment zijn de to-go-winkels in het Amsterdams Medisch Centrum voorzien van deze handige feature, maar het is de bedoeling dat alle 80 to-go-winkels vroeg of laat worden voorzien van deze technologie. Een iOS-applicatie is eveneens in ontwikkeling, maar van een releasedatum is nog niets bekend. Wil je zelf gebruikmaken van deze nieuwe feature, onthoud dan dat je Android over NFC dient te beschikken.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *