Prince zet fotograferende Paradiso-bezoekers op straat

Prince zet fotograferende Paradiso-bezoekers op straat
Gisteravond was Prince in Amsterdam voor twee verrassingsoptredens. Shows waarbij de gitaarvirtuoos liever niet heeft dat er foto’s werden gemaakt. Wie dat wel deed, werd uit het zaal gevist.

Het is bekend dat Prince een tiefushekel heeft aan een publiek dat constant met smartphones in de lucht staat te zwaaien. Fotograferen is tijdens zijn show simpelweg verboden. Iets dat ook duidelijk werd aangegeven op de informatieborden boven de deur bij de ingang van Paradiso.

Niet iedereen bleek zich aan deze regel te kunnen houden, waardoor Prince’s beveiligingsteam overuren draaide. Toch lullig, als je €100 voor een kaartje hebt betaald.

Echter, het ging verder dan dat. Een NRC-journalist die in een notitieboekje (ha, oude media, met hun notitieboekjes) de tekst ‘Piano, Purple Rain´ opschreef werd eveneens uit de zaal gezet. Hij moest beveilingspipo’s zelfs toegang geven tot zijn telefoon om te bewijzen dat hij niet stiekem foto’s had gemaakt.

Dijkshoorn konden het anti-telefoonbeleid van Prince daarentegen prima waarderen.

En tot slot: een Twitpic van iemand die het wél lukte.
https://twitter.com/entius/status/366648341079146499

Wat vind jij: zouden er meer artiesten moeten zijn die telefoongedoe tijdens concerten in de ban doen?

Nog geen reacties

  1. Wacht. Een concert van Prince zónder dat er honderden iFoons voor je neus zweven en iedereen gewoon naar de act kijkt? Wat een verademing moet dat zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *