PRISM the Game. Hoe datamining een spelletje werd

Data Dealer the Game
We zitten allemaal op het internet, en mocht jij nou niet online zijn dan nodigen we je uit om dat in de comments achter te laten. En op het internet laten we allemaal een spoor van persoonlijke gegevens na. En nu is er iemand die dat eens goed heeft bekeken, en er een spelletje van gemaakt heeft.

Data Dealer is een klein spelletje waar je enige doel is om zo veel mogelijk informatie te verzamelen over gebruikers op het internet. Een klein team in Oostenrijk heeft hiermee duidelijk grafisch aanschouwelijk gemaakt wat er nou precies gebeurd met die ene like op Facebook, en wie daar interesse in heeft. Je begint als kleine firma, en door zoveel mogelijk bronnen (legaal én illegaal) aan te boren groei je uit tot een instantie die mogelijk bepaalde andere instanties naar de troon kan steken.

De makers noemen het spel het illegitieme kind van South Park, MadTV en bepaalde Facebook-spelletjes, en ze zitten er niet ver naast. Maar naast al de grappen en leuke plaatjes probeert dit spel wel de gemiddelde internetgebruiker te onderwijzen en te laten zien dat er heel veel mensen maar wat graag willen weten wat diegene leuk vindt, voor zowel legitieme als minder-legale doeleinden.

Trailer:
[gv data=”x2eCAgQ1DTo”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *