Privacygerichte BlackPhone nu te koop in Nederland

KPN-Blackphone
Het heeft even geduurd, maar KPN begint vandaag dan toch echt met de verkoop van de BlackPhone in Nederland. Wat maakt deze smartphone zo bijzonder?

Een jaar geleden was al bekend dat KPN deze privacytelefoon zou gaan verkopen, maar stelde dit vervolgens meerdere malen uit. Het toestel is nu te verkrijgen bij zakelijke abonnementen, waarbij je -tenzij je het duurste tweejarige lidmaatschap neemt- 335 euro bij moet betalen voor het toestel.

PrivatOS 1.1
Wat de BlackPhone bijzonder maakt is het PrivatOS 1.1 besturingssysteem, wat afgeleid is van Android en ontworpen is door Silent Circle. Er zijn geen Google diensten op de BlackPhone te vinden, en kun je via een beveiligde verbinding bellen en smsen. Ook is de optie aanwezig om van een VPN gebruik te maken als je verbinding maakt met een open wifi-netwerk.

Naast deze aparte software is de BlackPhone uitgerust met 4,7-inch LCD-scherm en een Nvidia Tegra 4i processor. Blackphone werkt inmiddels aan een opvolger van de originele Blackphone, die later dit jaar moet verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *