Privacywatchers boos om koppeling tussen Google+ & Gmail

Privacywatchers boos om koppeling tussen Google+ & Gmail
Google heeft zich de woede van privacyvoorvechters op de hals gehaald. Gmail-gebruikers kunnen sinds donderdagavond namelijk direct e-mails naar Google+-gebruikers sturen, zonder dat ze het mailadres van die persoon weten. De zoveelste verwoede poging om het inmiddels 2,5 jaar oude sociale netwerk van Google te integreren met een andere Google-dienst.

Je ziet het als je in Gmail een nieuw mailtje wilt sturen en boven het opmaakveld op ‘Aan’ klikt. Hier verschijnen onder de reguliere mailadressen uit je aderessenboek nu ook naamsuggesties van mensen uit je ‘kringen’ op Google+. De daaraan gekoppelde email-adressen krijg je weer niet te zien. Google vindt dat de privacy daardoor niet in het geding is. De e-mails komen ook niet in het hoofdpostvak terecht, maar onder het tabje ‘Sociaal’.

Volgens het Electronic Privacy Information Center (EPIC) is het niet juist dat Google de functie standaard bij iedereen aanzet. Want je kan het natuurlijk uitzetten, Google is immers niet gek. Wil je niet dat random Google+-figuren je bestoken met mails, ga dan naar Instellingen en klik bij ‘Wie kan er met jou communiceren?’ aan wie je berichten mag sturen.

Storm in een glas water dus, want je hebt het in twee seconden uitgeschakeld. Het doet ons echter wel denken aan de Google+-intergratie op YouTube onlangs, dat hieronder wordt samengevat in een GIF’je.

YouTube, stahp

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *