Privacyzoeker DuckDuckGo naar OS X Yosemite en iOS 8

De homepage van DuckDuckGo
Apple geeft blijkbaar toch om de privacy van zijn gebruikers, want zij kunnen in de nieuwe versies van de besturingssystemen kiezen voor DuckDuckGo als standaard zoekmachine.

Apple bood Google, Yahoo en Bing (sinds iOS 7) al aan in Safari, maar voegt daar binnenkort dus support voor DuckDuckGo aan toe. Dat blijkt uit de openingskeynote van Apple tijdens de World Wide Developers Conference. De ondersteuning werd uitgelicht in de afsluitende, samenvattende slide, waarin vaak meerdere nieuwe functies opduiken, die Apple niet uitlichtte tijdens zijn presentatie.

DuckDuckGo profileert zich als een zoekmachine die alles doet om de privacy van zijn bezoekers te beschermen en zegt geen gegevens op te slaan. Die boodschap sloeg vooral het afgelopen jaar erg aan, nadat uit de onthullingen van Edward Snowden bleek dat de Amerikaanse overheid een omvangrijk afluisterprogramma heeft.

De ondersteuning van DuckDuckGo in Safari is een belangrijke stap voor de zoekmachine, die qua cijfers nog ver verwijderd is van zoekgigant Google. DuckDuckGo verwerkte in mei bijna 650 miljoen zoekopdrachten, terwijl Google maandelijks 100 miljard keer gebruikt wordt: ruim 150 keer zoveel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *