Probeert Google Maps een sociaal netwerk te worden?

Google Maps lijkt een social netwerk te worden
Met de nieuwe update lijkt het er wel op…

Google Maps heeft een nieuwe feature toegevoegd aan zijn app voor iOS en Android en lijkt hiermee steeds meer op een sociaal netwerk. Dat meldt TheVerge.

Met de nieuwe feature kun je een lijst van je favoriete locaties maken. Dit kun je alleen voor jezelf doen, maar je kunt de lijst ook delen met vrienden of familie. Je kunt ook de lijsten van je vrienden volgen of jouw lijst opsturen via SMS, e-mail, WhatsApp of andere social media.

Volgens Google zorgt de nieuwe feature er alleen maar voor dat je je favoriete plekken, restaurants en musea beter kunt organiseren. En je kan deze lijst natuurlijk ook gebruiken als je mensen van buiten de stad je stad wil laten zien.

Je kunt al lang lijsten maken via Google’s Local Guides programma, maar nu kunnen alle gebruikers de feature gebruiken.

De mogelijkheid om je lijst van locaties te delen met vrienden en familie lijkt meer op een stap die Facebook zou zetten. Hiermee worden onze levens nog meer verbonden via social media en dat is niet altijd goed.

Het lijkt er vooralsnog op dat Google graag wil dat gebruikers hun data personaliseren en delen met anderen, zoals dat nu al wordt gedaan met foto’s.

Overigens werkte Google al eerder aan een soort vriendenfunctie voor Google Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *