Probleem uitvallende iPhones ‘grotendeels verholpen’

De update moet problemen verhelpen
Met de nieuwste iOS 10-update moet alles weer in orde zijn.

Apple heeft met iOS-update 10.2.1 het uitvallen van de iPhone 6 grotendeels verholpen, zo laat het Amerikaanse bedrijf aan Techcrunch weten. Het probleem zou voor 80% opgelost zijn.

Een niet genoemde hoeveelheid gebruikers van de iPhone 6, 6s, 6 Plus en 6s Plus zag hun toestel zo nu en dan uit zichzelf uitschakelen. Die berichten kwamen zelfs vorig jaar al boven water.

Als een iPhone 6 uitvalt, moet je het apparaat aan de netstroom hangen om het weer aan de praat te krijgen. Met een grote daling van meldingen van het probleem lijkt het erop dat deze update de kwaal heeft verholpen. De update – die eind januari uitkwam – maakt het namelijk mogelijk om de iPhone 6 (in alle varianten) opnieuw op te starten zonder een externe energiebron daarop aan te hoeven sluiten. Na een kleine maand data-vergaring lijkt het erop dat bijna alle trammelant verholpen is.

Dat is daarentegen niet het enige probleem dat de iPhone 6 lijkt te kwellen. Zo blijkt ook dat Apple’s toestel Galaxy Note 7-achtige accuproblemen te hebben.

Eerder had Apple al een omvangrijkere oplossing bedacht voor het uitvallen van de iPhone 6s, maar dat heeft kennelijk niet alles opgelost. De update moet dus een einde maken aan de problemen die gebruikers ervoeren. Volgens het bedrijf heeft 50% van de iOS 10-gebruikers de nieuwste update binnen gehaald. Recentelijk werd bekend dat iOS 10 de snelst geadopteerde iOS was tot dusver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *