Probleem Windows 10 (X) met 2 verkenners

Auteur: , 2 Reacties

Gebruikers zijn de dupe, experts verbaasd.


Windows 10 heeft als nieuw paradepaardje de publiciteit nog niet mee. Naast hinderlijke advertenties zijn er problemen met de verkenner.

In Windows 10X probeert men dit op te lossen door twee verkenners naast elkaar te introduceren. Naast de vertrouwde verkenner waar we allemaal mee werken komt er een tweede verkenner, waarbij ook plaats is voor Web, Win32, en UWP-applicaties. Dat klinkt positief, maar de schijn bedriegt.

Microsoft heeft beide verkenners namelijk niet geïntegreerd en dat leidt tot comptabiliteitsproblemen en onvriendelijkheid voor de gebruikers. De segregatie is zelfs zo sterk dat beide verkenners op de achtergrond dezelfde taken uitvoeren. Dit leidt volgens experts tot grote problemen en gaat natuurlijk ten koste van de geheugencapaciteit.

De computergigant weigert verdere toelichting en geeft dus ook niet aan of men aan verdere integratie werkt. Het blijft echter opvallend dat het bedrijf zoveel ongemak laat ontstaan bij releases.

Bron: Digitaltrends.com2 reacties

Ik vermoed dat M$ zelf ook klaar is met Windows (10) en liever heeft dat mensen overstappen op MacOS en Linux/Ubuntu. Daarom hebben ze zich ook aangemeld als member van de Linux Foundation: https://www.linuxfoundation.org/membership/

Volgens recente data van Netmerketshare is W10 na de W7 support deadline (1 Feb 2019 tot nu 12 Feb 2019) trouwens 1,57 procent punten in marktaandeel gedaalt, en W7 juist 1,67 procent gestegen. Zelfs W.8.1 zou 0,79 procent gestegen zijn.

Volgens Statcounter heeft W10 dan weer wel een stevige groei doorgemaakt, en een duidelijke daling bij W7.

Ik kan er niet meer met mijn hoofd bij, welke van deze 2 nu (het meest) de waarheid vermeld.
Ik begin langzamerhand serieus te geloven dat het Windows ontwikkelaarsteam voornamelijk uit stagiaires van een of andere programmeerschool bestaat.
Zelfs na 25 jaar stoppen ze er weer nieuwe beginnersfouten in.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).