Problemen met Apple update IOS 12.1.2 en herziening

Auteur: , Geen reacties
Apple-ios-1212-probleem

Mobiele data onbruikbaar en brick gemeld.

Nadat Turkse gebruikers vorige week problemen meldden met besturingssysteem iOS rolde Apple de update iOS 12.1.2 uit. Al snel regende het wederom klachten van gebruikers. Zo kon het toestel niet meer verbinden met mobiele data. Gebruikers die de telefoon uitzetten en weer opnieuw opstarten ervoeren een Brick, waardoor de telefoon helemaal onbruikbaar werd. Na deze klachten bracht Apple al snel een herziene versie van deze update uit (met een nieuw buildnr).

Helaas lijken daar ook de nodige problemen in te zitten. Zo melden gebruikers van Apple XR op Twitter dat de fix snap niet meer werkt na installatie.

Ook lezen we klachten dat de batterij niet oplaadt. Hoewel deze klachten (veel) minder massaal zijn dan bij uitrol van de originele update lijkt er dus toch nog het een en ander aan de hand te zijn.

Inmiddels wordt her en der geadviseerd om de update niet te installeren en te wachten op update iOS 12.1.3. Normaal gesproken wordt deze in januari verwacht, al is niet uit te sluiten dat deze door de huidige problemen vervroegd wordt. Overigens zijn er aan het overslaan van een update weer andere risico’s verbonden. Het is dus de eigen keuze van iedere gebruiker.

Overigens reageerde Apple op eerdere bugs ook bijzonder snel, dus wellicht dat er nog nieuws volgt.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).