Xbox Series X

Problemen met lancering nieuwe Xbox Series X en S

Problemen met lancering nieuwe Xbox Series X en S

De nieuwe Xbox Series X en S zijn gelanceerd, maar de lancering verliep niet helemaal vlekkeloos.

Voor de Nederlandse lancering van de PlayStation 5 moet je nog een aantal dagen wachten. De eerste nex-gen console is echter al gelanceerd. Het is Xbox die de Xbox Series X en S heeft uitgebracht. De lancering ging echter niet zonder problemen, want Xbox Live had het er maar moeilijk mee.

Volgens The Verge konden Xbox Series X en Xbox Series X gebruikers gisteren problemen ervaren als ze probeerden in te loggen in Xbox Live. Het team van Xbox heeft gisteren hard gewerkt aan een fix. Gelukkig voor de gamers waren de problemen dezelfde dag nog opgelost. Men heeft niet bekendgemaakt wat het probleem precies was.

Xbox Live is een vrij essentieel onderdeel van de ervaring. Je hebt het nodig om updates voor games te downloaden of om nieuwe games überhaupt digitaal te downloaden. En de meeste nieuwe games komen met een zogenaamde day one patch. Zonder zo’n patch kan de game een stuk minder lekker lopen. Maar goed, de problemen zouden inmiddels verleden tijd moeten zijn.

De lancering van de PlayStation 5 is morgen in Japan en Amerika. Europa volgt op 19 november. Het is afwachten of PlayStation zijn online diensten wel op orde heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *