Problemen met scherm iPad Mini, Apple zegt ‘boeiend’

Problemen met scherm iPad Mini, Apple zegt ‘boeiend’

Problemen met scherm iPad Mini, Apple zegt ‘boeiend’
Apple

Gebruikers ervaren problemen met het scherm van de iPad Mini, Apple vindt het normaal gedrag voor een lcd- scherm.

De berichten van gebruikers met problemen stapelen zich snel op. Kort nadat de iPad Mini was uitgebracht begonnen mensen al te klagen over ‘jelly scrolling’. Dit is het zien van een raar “gelei-achtig” effect op hun scherm tijdens het scrollen. Het is normaal gedrag voor een lcd-scherm, vertelde de techgigant aan ‘Ars Technica’.

Problemen scherm iPad Mini

Toch iets dat je niet verwacht als je een nieuwe iPad koopt. Het lijkt alsof de ene kant van het scherm met een andere snelheid schuift dan de andere, waardoor het lijkt alsof het scherm wiebelt. Een snelle oplossing zal niet komen. Dit omdat Apple een reactie heeft gestuurd naar Ars Technica. Daarin staat dat het probleem van het wiebelen van het scherm van het apparaat helemaal geen probleem is. Oké…

Al eerder verschenen er beelden van het probleem:

Een woordvoerder van Apple vertelde dat het gelei-achtige effect dat mensen zien typisch is voor lcd-schermen, omdat ze regel voor regel verversen. Als zodanig is het normaal dat de lijnen aan de bovenkant van het scherm met een andere snelheid worden vernieuwd dan de lijnen aan de onderkant.

Normaal?

Dat is maar de vraag. Ars Technica houdt vol dat het effect veel merkbaarder is op de iPad mini dan op andere 60Hz LCD iPads, inclusief het nieuwste instapmodel dat met de mini werd uitgebracht. Verder is er een zichtbare lijn die het scherm in het midden verdeelt wanneer de tablet in portretmodus staat.

Apple vindt het allemaal niet zo boeiend en blijft bij het standpunt dat het ‘normaal’ is en dat gebruikers er maar aan moeten wennen. Maar hoe meer mensen klagen, hoe aannemelijker het wordt dat Apple er toch iets aan gaat doen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *