Processor Xbox One opgekrikt van 1.6GHz naar 1.75GHz

Xbox One teardown
Een meevallertje voor mensen die een Xbox One gekocht hebben, of willen aanschaffen, Microsoft heeft namelijk de kloksnelheid van de processor met ruim 9% verhoogd.

Xbox markting baas Yusef Mehdi heeft bekend gemaakt dat de Xbox One eindelijk op grote schaal wordt geproduceerd en daarnaast verklapte hij dat er een snellere CPU wordt gemonteerd.

In plaats van een 1.6GHz processor zal de Xbox One een 1.75GHz processor krijgen. Eerder werd al bekend dat de snelheid van de GPU (videokaart) omhoog zou gaan van 800MHz naar 853MHz. En nu blijft dus dat de CPU ook sneller wordt dan gedacht.

Verder maakte Yusef bekend dat er maar liefst 8 controllers tegelijk aangesloten kunnen worden op een Xbox One, terwijl een Playstation 4 blijft steken op slechts 4 controllers. Tot slot wist hij te melden dat alles volgens plan gaat om de Xbox One in november te lanceren. Een definitieve datum volgt binnenkort.

In Nederland zullen we echter sowieso geduld moeten hebben tot 2014. (via: polygon.com)

Nog geen reacties

 1. 8 controllers…en dan split-screen? Kansloos. En buiten dat, die krengen kosten een slordige 50 euro each.

  Maar “ipv 1.6 naar 1.75GHz” verhaal is ook weer zo iets. Ik wil gewoon kneiter dikke graphics zien. Of dat nu op 1.6 of 1.75GHz is kan me aan mijn reet roesten, dat is voor mij geen reden om alsnog voor de Xbox One te kiezen.

  Mensen willen gevoel van vrijheid hebben en niet verplichtingen. Het enige nadeel van de PS4 is dat online straks ook knaken gaat kosten. Maar als ik daar straks ook extra service, in welke vorm dan ook, voor terug krijg dan heb ik daar geen problemen mee.

  • @Yeelen: Klopt, al kwam de meeste warmte van de 360 van de externe voedings blok (kon je een ei op bakken). Het interne 360 warmte probleem zat hem in het feit dat de 360 zijn warmte niet goed/snel afvoerde waardoor het moederbord iets uitzette. Op zich geen probleem alleen de punten waarmee het moederbord op de behuizing zat kon dat niet opvangen waardoor het moederbord iets bol ging staan. Na verloop van tijd ging hierdoor de koelpasta/soldering van de GPU los zitten en slecht functioneren.

   Latere modellen hadden speciale rubbers in de bevestigingsschroeven van het moederbord die de speling kon opvangen.

   • @integraturbo: En laat de Xbone nu ook een externe voeding hebben.. Zo een grote doos en dan nog zo een powerbrick moeten gebruiken; terwijl PS4 meer power heeft, kleiner is en een interne voeding heeft. Ik wil niet haten, maar dat had een stuk beter gekund Microsoft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *