Productie Nintendo NES Classic Mini is beperkt!

Nintendo
Ren dus naar de winkel en probeer zo’n Classic Mini in handen te krijgen.

Voor dit bericht schakelen we over naar onze conservatieve buren. In Engeland schreven de media namelijk dat de NES Classic Mini van Nintendo zééér gelimiteerd zou zijn. Ook in Scandinavië zijn diverse meldingen van retailers die claimen dat de productie stopt. Het Japanse techbedrijf heeft zelf echter nooit naar buiten gebracht dat de console in beperkte oplage geproduceerd zou worden. Erg vreemd, aangezien er juist enorm veel vraag is naar de retro-console.

We deden navraag bij een Nederlandse retailer. Deze wist te vertellen dat de Classic Mini inderdaad in een gelimiteerde oplage van de band rolt. We namen contact op met Nintendo Nederland om uit te zoeken hoe de vork nu precies in de steel zit. Die gaven echter geen duidelijk antwoord, wat het ergste doet vrezen. Volgens de woordvoerder kan het per retailer verschillen, zo zullen er in Nederland nog steeds leveringen plaatsvinden. Hoeveel leveringen dit zijn blijft echter onduidelijk.

Alles wijst er dus op dat de productie van de Nintendo Classic Mini gelimiteerd is. De schaarse beschikbaarheid zorgt nu al voor flinke prijzen op Marktplaats. De console heeft een adviesprijs van 60 euro, op de handelssite worden echter exemplaren aangeboden met prijzen die schommelen tussen de 60 en de 200 (!) euro. Je kunt het beste contact opnemen met een lokale retailer om te achterhalen of de voorraad nog bijgevuld gaat worden, aldus Nintendo Nederland in de reactie.

UPDATE 27 feb 2017: Ook Coolblue laat weten dat de Nintendo Classic Mini niet meer op voorraad komt. Ze hebben een beperkte voorraad binnen gekregen, die ze op volgorde van inschrijving hebben uitgeleverd. Jammer genoeg komt er geen nieuwe voorraad.

5 reacties

  1. Gemiste kans lijkt mij voor nintendo:(
    Net als pokemon go weer dom aangepakt, daar ging het merendeel van de inkomsten naar niantic
    Ik weiger idd net als @jochempie om zoiets te kopen omdat het limited edition zou zijn

    • @B00G1E: inderdaad een gemiste kans! Hebben ze eindelijk een product wat mensen willen kopen en dan kunnen ze niet aan de vraag voldoen, waarna ze maar meteen de productie stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *