Professionele gamer: we gebruiken allemaal doping

Counter Strike-spelers gaan massaal aan de doping
De Tour de France is in volle gang, maar het volgende dopingschandaal heeft opvallend genoeg niets te maken met de fietsende heren.

Het blijkt namelijk dat een flink aantal professionele gamers aan de prestatiebevorderende middelen zit. De geruchten hierover gaan al jaren, maar Kory Friesen nam deze week alle twijfel weg. Friesen is zelf professioneel Counter Strike-speler en bevestigde in een interview dat hij en vrijwel al zijn collega’s verslaafd zijn aan adderall.

Dit middel zorgt ervoor dat de gamers veel langer dan normaal geconcentreerd kunnen blijven. Het is in principe bedoeld voor mensen met ADHD, maar daar hebben Friesen en zijn gamevrienden maling aan. “Het boeit me echt niet dat iedereen gebruikt. Ik geef er geen f*ck om. Het leek me ook wel duidelijk dat dit gebeurt. Mensen mogen ervan denken wat ze willen, maar ook dat boeit me niet.”

Er is nog geen officiële reactie gekomen op het opvallende interview van Friesen, maar het zou ons niets verbazen als er de komende tijd strenger gecontroleerd wordt op doping tijdens esports-evenementen. Cheaten in de echte wereld is namelijk ook ten strengste verboden.

[gv data=”XFMY5RQxCpw”][/gv]

2 reacties

  1. Gebruik dan ritalin, dit werkt niet/minder verslavend, afhankelijk van hoe gevoellig je bent voor verslavingen omdat er geen amfetamine in zit. Maargoed iets dat pro gamers niet willen horen is dat voldoende slaap en 2 uur per dag fanatiek sporten een beter effect heeft op je reactievermogen en geestelijke gesteldheid dan een pilletje voor een potje schieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *