Professoren zoeken tijdreizigers op internet

Great Scott...
Hoewel het resultaat niet helemaal was waar ze op hoopten, geeft het wel moed dat er in ieder geval naar gezocht wordt.

In een thesis gepubliceerd op arXiv staat het verhaal van twee universitaire professoren en hun zoektocht naar tijdreizigers. Nou weten we dat studenten af en toe wat bezopen ideeën hebben, maar hun docenten kunnen er dus ook wat van.

In deze zoektocht gebruikten ze als uitgaanspunt dat iemand uit de toekomst ooit wel eens wat moet laten vallen over aanstaande evenementen. Dus gingen ze het internet op (waar anders?) en speurden ze naar referenties naar grootse gebeurtenissen, zoals de nieuwe paus, die gemaakt zijn voordat het gebeurde. Ze keken hierbij naar Tweets, Google zoekopdrachten en andere informatiebronnen, maar kwamen helaas met lege handen terug.

Logischerwijze hebben ze hierbij alleen gezocht naar mensen die vanuit de toekomst naar het heden zijn gekomen. Mensen uit het verleden die naar onze tijd zijn gekomen kunnen uiteraard weinig nieuws toevoegen aan het internet.

Men kan hieruit twee conclusies trekken. Of zal ons nooit lukken om door de tijd te reizen, of het lukt ons wel maar geen enkele tijdreiziger vindt het heden interessant genoeg om daar eens wat tijd door te brengen.

Nog geen reacties

  1. Als je al kan reizen in de tijd, zal het gebruik van achterhaalde technieken als Facebook of Twitter niet op de prioriteitenlijst staan van de reiziger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *