Programmeer met je smartphone dankzij CodeCademy

Auteur: , 3 Reacties
CodeAcademy leert je programmeren

Programmeren is een vak apart, maar je kunt het wel leren. Wanneer je er de feeling voor hebt, duurt het waarschijnlijk niet lang voordat je het onder de knie hebt.

Er zijn talloze opleidingen waar je jezelf handig kan maken in het programmeren, maar je kunt het natuurlijk ook jezelf aanleren. Google kan je hierbij helpen. Toch moet je dan al beschikken over de nodige voorkennis. Wanneer je geen voorkennis hebt, maar het toch wilt leren, dan komt CodeCademy goed van pas. Dit is een website die stap voor stap alles aan je uitlegt.

De site leert je onder andere te programmeren met met APIs, Ruby, Python, JavaScript, jQuery, PHP, HTML en CSS. CodeCademy laat je stap voor stap zien wat de bedoeling is. Vervolgens is het aan jou om een bepaalde handeling uit te voeren. Je kan pas naar de volgende stap gaan, als je de voorgaande taak hebt afgerond. Op dit moment zijn de mannen achter CodeCademy bezig met een iOS-applicatie, zodat je je skills straks ook kunt oefenen op je smartphone.3 reacties

Als programmeur kan ik zeggen: easy to learn, hard to master.

CodeAcademy en CodeSchool zijn prima alternatieven om de beginselen onder de knie te krijgen. Maar om echt goed te worden, dan praten we toch over een process van jaren en vooral veel doen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Kan iemand mij vertellen hoe dat werkt met encryption op een smart phone.
Kunnen de apps die je download de info op je tel nog lezen en hoe kan dat als ze de sleutelcode niet hebben ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).