Project CARS 2 geprezen door critici (review overzicht)

Hoewel de game zeker niet perfect is, verdient het een hoop kudos.
Met bijna 200 auto’s, een hoop disciplines en uitzonderlijk goede physics is Project CARS 2 een gigantische aanrader.

De markt van racegames is er een die niet veel vernieuwing kent over de laatste. De grote jongens, Forza en Gran Turismo, regeren met de harde hand en hoewel er zo nu en dan een titel uitkomt die de (respectievelijk) Xbox- en PlayStation-exclusives uitdaagt voor de troon, lijkt dat nooit écht te lukken. Met Project CARS 2 heeft Slightly Mad Studios wellicht goud in handen, want reviewers zijn zeer te spreken over de racegame.

IGN US
IGN weet (net als ik) nog goed dat het origineel een hoop steekjes liet vallen. Project CARS 2 verbetert zichzelf op al die kritiekpunten, want de handeling van auto’s is gefinetuned, de game overstroomt bijna met content en de hoeveelheid mogelijkheden en races die je kunt doen is gigantisch.

Met een 9.2 mag Slightly Mad dus erg blij zijn, maar dat neemt niet weg dat er nog steeds wat verbeterpuntjes zijn: “Zo nu en dan kom ik nog een bug of foutje tegen die de start van een race kan beïnvloeden en de A.I. moet nodig bijgeleerd worden over scherpe bochten. Maar als ik dan mijn auto aan het pushen ben tegen het juiste niveau A.I. – met één oog op de auto voor me en mijn andere oog op de wolken boven me – dan is dit zo goed als racen maar zijn kan.”

[gv data=”opjJ4jHaJn4″][/gv]

Eurogamer
Ook Eurogamer erkent zowel de positieve, neen, fantastische kanten van Project CARS 2, als de slordige en hakkelige aspecten die tijdens de release een hoop speelplezier kunnen bederven. “Als ik diep in het hart van de Nordschleife ben terwijl de zon ondergaat en mist het land langzaam bedekt en ik de overweldigende donder van een Aston Martin Vantage GT3 hoor… Niets is hetzelfde als die ervaring.”

Aan de andere kant stelt Eurogamer het volgende: “Maar er zijn nog te veel foutjes waardoor de game niet waar kan maken wat het overduidelijk wil zijn. Project CARS 2 is een racer voor hardcore fans, een game die overvloeit met authenticiteit en dat ondanks de ruwe randen. Het zal de serie (of de sport) niet veel nieuwe fans opleveren, maar als je door de nadelige aspecten heen kan kijken, ga je van deze game houden.”

Rock Paper Shotgun
Rock Paper Shotgun ziet ook dat Project CARS 2 op ieder front beter is dan de voorganger, maar erkent dat er minpuntjes aan verbonden zitten. “Project CARS 2 pakt de meeste foutjes van zijn voorganger aan terwijl de omvang van de game aanzienlijk groter is geworden. Hierdoor creëert de game een nieuwe niche voor de serie.”

Deze racemonsters zijn slechts een minuscule greep uit de gigantische catalogus auto's in Project CARS 2

“Als je gewoon één game wilt kopen waar je keer op keer naar terug kunt keren door de gigantische variatie in tracks, auto’s, modi en opties dan gaat deze game je gelukkig maken. Het is absoluut niet de beste game in ieder van die klassen, maar als je wilt racen en plezier wilt hebben op allerlei verschillende manieren zonder een hoop verschillende games te hoeven kopen, dan is dit wellicht je gouden ticket.”

Metro UK

Wat betreft inhoudelijke aspecten van de game slaat Metro UK de spijker op de kop: “De handeling van auto’s is nog steeds wat los – zeker als je met een controller speelt. Ook de uitzonderlijk inconsistente A.I. is een probleem; De kunstmatige intelligentie is de ene keer super competent maar de andere keer nauwelijks in staat om te rijden.”

“Dat neemt niet weg dat Project CARS 2 ontzettend veel detail heeft verwerkt in de auto’s, tracks en physics. De game bevat een gigantische hoeveelheid online opties, een grote hoeveelheid disciplines en fantastische weereffecten.” Uiteindelijk vat Metro UK het allemaal het beste samen in een aantal concrete zinnen: “Project CARS 2 is een zekere verbetering op het origineel. Ondanks zeer aanwezige fouten is dit een wonderbaarlijke speeltuin voor motorsportliefhebbers van ieder soort.”

Project CARS 2 is nu verkrijgbaar voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC (Steam). De game kost zo’n €50,- euro.

Toch benieuwd naar de andere toppers in het racegenre? Check hier de 167 auto’s die Froza rijk is en lees (en kijk) hier hoe Gran Turismo de in-game showroom heeft geperfectioneerd.

Nog geen reacties

  1. Na project cars 1 nu ook project cars 2 aangeschaft. Gisteren voor het eerst gespeeld met een controller en moet zeggen dat er behoorlijk wat bugs inzitten. Ik hoop dat deze met een update eruit gehaald worden. O.a. Bij het begin problemen met de handling van veel auto’s. Vandaag op YouTube gezocht naar instellingen van de controller en heb de volgende instellingen opgevolgd:

    https://youtu.be/578VLQXPnAs

    Met deze instellingen zijn de auto’s gelijk een stuk beter te besturen.

    Voor de rest ziet het spel er redelijk goed uit ( niet vernieuwend op de xbox one ).

    Volgende maand ga ik het spel uitproberen met een stuurtje, ik ben benieuwd naar het verschil t.o.v. Een controller.

    De moeilijkheidsgraad van de concurrenten is ook per circuit heel verschillend, bij het ene circuit rijdt je snel naar de top 3 terwijl met dezelfde moeilijkheidsgraad je bij een ander circuit niet verder komt dan de top 15.

    De weersveranderingen zijn wel echt gaaf om te beleven .

    Conclusie: zeker een aanrader mits de bugs worden opgelost. Voor de plezier racer is denk ik Forza of GT meer aan te bevelen.

  2. Toch lees ik (helaas) ook meer kritische reviews met bugs, onbestuurbare auto’s, matige AI op sites als Tweakers (https://tweakers.net/reviews/5731/project-cars-2-gedoodverfd-kampioen-komt-tekort.html) en Inside Simracing (http://www.isrtv.com/project-cars-2/project-cars-2-review/).

    En ja, ik vind dat jammer want ik ben een fan en ik heb PC2 inmiddels in huis. Dus uiteraard hoopte ik dat de lofzang uit de previews door bovengenoemde sites in de uiteindelijke reviews bevestigt zou gaan worden. Aan de andere kant, mijn ervaring is tot op heden positief, met hier en daar wel wat bugs, maar die worden vast en zeker wel opgelost.

  3. Doe mij nog steeds gewoon assetto corsa, met als basis de physics waar het zwaartepunt van de auto niet centraal in de auto ligt.. Project cars 2 is nog steeds rijden op rails

  4. Ik vind ‘em eerlijk gezegd wat tegenvallen. Er zijn wat auto’s bijgekomen maar een heleboel zaten er ook al in deel 1. De enginesounds ben ik eerlijk gezegd ook een beetje teleurgesteld over. Heb overigens al heel wat blokkerige schermen tegengekomen.

  5. Ik heb het nooit gespeeld, maar ik vond de keuze in auto’s bij PC1 vrij origineel, leuke ouwe Europese!! wagens. GT viel me altijd tegen wat dat betreft, over Forza kan ik niet meepraten.
    Overigens altijd mooi, de discussies over GT vs Forza en overige games 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *