Project Tango zal volgend jaar voor iedereen te koop zijn

Project Tango zal volgend jaar voor iedereen te koop zijn
Google werkt al een tijdje aan een tablet die in 3D je omgeving kan scannen. Het project was eerst alleen voorbehouden aan ontwikkelaars, maar samen met LG wil Google ook een consumentenversie gaan maken.

Deze versie zal dan vanaf volgend jaar op de markt moeten komen. Er zijn verder nog geen details bekend gemaakt over het apparaat. Het team achter Project Tango, ATAP, liet al wel demo’s zien tijdens Google I/O. Hierin werd dan ook duidelijk hoe Project Tango door consumenten gebruikt kan worden. Zo konden aanwezigen zien hoe Johnny Lee, die de leiding heeft over het project, moest bukken met zijn tablet om met een kleine tovenaar te praten. Dat was dan ook onderdeel van een augmented reality spel waar Project Tango uitermate geschikt voor is.

Dat komt omdat je met de tablet de ruimte om je heen kan scannen. Hierdoor wordt er een gedetailleerd 3D-model van je omgeving gemaakt. Vervolgens kan je met apps en augmented reality een laag toevoegen. Hierdoor kan bijvoorbeeld je huis worden omgetoverd in een spel. Met Project Tango wil Google dan ook vooral de mogelijkheden bekijken van het 3D scannen van je directe omgeving. Zo kan het bijvoorbeeld ook helpen bij het maken van een routeplanner voor blinden of slechtzienden.

[gv data=”44vppay5UDc”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *