Prototype van Nokia’s Android-telefoon uitgelekt

Auteur: , 1 Reactie
Prototype van Nokia's Androdi-telefoon uitgelekt

Nokia's telefoontak is zo goed als overgenomen door Microsoft, uitbater van het Windows Phone-besturingssysteem. Toch hebben ze in Finland een project waarbij Nokia-telefoons met Android worden uitgerust. Daar hebben we hebben wederom uitgelekt beeldmateriaal te pakken.

Nokia schijnt in het geniep aan een vervanger, of aanvulling, voor de huidige Asha budgettelefoons te werken. Gewoon een simpele Nokia met midrange specs, en een fork (afsplitsing) van Android waarbij géén gebruik gemaakt van Google diensten zoals de Play Store en specifieke Google applicaties. Volgens uitgelekte benchmark-specs zou het gaan om een versie van Android KitKat 4.4.1. op een telefoon met een bescheiden 5 megapixel camera en een nog bescheidenere schermresolutie van 854 x 480 pixels. Inderdaad, heel erg midrange.

Foto’s van het Lumia-achtige toestel -hierboven afgebeeld- kennen we al even, nu is op het Chinese Weibo een afbeelding van een werkend testexemplaar in een beschermingshoes opgedoken. Zo te zien heeft ‘ie geen AMOLED scherm. Onderaan is wel een terug-knop geplaatst.

Prototype van Nokia's Androdi-telefoon uitgelekt

Het is nu de vraag of Microsoft hiermee doorgaat als de overname gecompleteerd is. Die hebben weinig interesse om Android-telefoons uit te leveren, dunkt ons. Toch wijzen alle berichten erop dat de telefoon in 2014 uitgebracht zal worden.1 reactie

Raar geval dit, dit ding wordt meer gespot dan wouter een review doet maar toch zeggen ze dat dit ding niet zal komen …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).