Prynt verandert je smartphone in een polaroidcamera

Prynt
Een ingebouwde printer maakt van deze smartphonecase een ouderwetse polaroidcamera, die direct jouw foto’s afdrukt.

De kleine Franse startup Print is al bijna een jaar bezig met hun polaroidcase, een hoesje dat geen Bluetooth of wifi nodig heeft om verbinding te maken met je telefoon, waarna het papier met inkt verhit om foto’s af te drukken. Het huidige prototype van hun gadget doet er 50 seconden over om een digitaal kiekje uit te draaien, al kan er nog maar één papiertje tegelijk in. Als de Prynt op de markt komt duurt het slechts 30 seconden, en moeten er maximaal 30 velletjes fotopapier in een Prynt tegelijk passen.

Augmented Reality
De speciale Prynt-app heeft bovendien nog een tof trucje achter de hand. Als je een foto met Prynt maakt, wordt er stiekem een korte video opgenomen van de periode waarop je het plaatje afdrukte. Dit videomateriaal wordt naar de cloud verzonden, en daar opgeslagen. Zodra je de fysieke foto voor je smartphonelens houdt terwijl de Prynt-app actief is, kun je de video bekijken.

Prynt

Begin volgend jaar zal Prynt een Kickstarter lanceren om geld in te zamelen voor de productiekosten. Daar kun je vervolgens een exemplaar bestellen voor 99 dollar, zo zegt CEO Clément Perrot tegen Techcrunch. Voorlopig werkt de Prynt met alle 4-inch smartphones, en is het bedrijf al bezig met een speciale beugel om de Galaxy Note en iPhone 6 in weg te werken.

Nieuwsbrief
Op de website van Prynt kun je jezelf inschrijven, zodat je als eerste weet als de Kickstarter van start gaat (via deze link). Je loopt misschien het gevaar om voor hipster uitgemaakt te worden met je polaroidsmartphone, maar bent waarschijnlijk wel de enige die fysieke foto’s van zijn telefoonkiekjes heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *