PS5, PlayStation 5, PlayStation Studio's

Gerucht: remake legendarische games op PS5 [video]

PS5, PlayStation 5, PlayStation Studio's

Nog leuker, je zou deze PS5 games ook op je PC kunnen spelen.

Door het uitgestelde game-event van PS5 moeten we nog even wachten op bevestiging. Omdat de show is voorbereid heeft men achter de schermen natuurlijk al wel informatie vrijgegeven. Je kan er dan ook op wachten tot zoiets op straat ligt.

PS5: remake Bloodborne, ‘exclusive’ Demon’s Souls

Insiders met een doorgaans betrouwbare reputatie weten te melden dat er een remake van Bloodborne voor de PlayStation 5 aankomt.

In zijn tweets verwijst Wario 64 naar een YouTube-video. Deze willen we je uiteraard niet onthouden.

Een ander sterkt gerucht is dat een al even legendarische game, Demon’s Soul, ook een remake krijgt. Deze zou zelfs als PS5 exclusive worden uitgebracht en dat past weer in de strategie van PlayStation Studio’s.

Wat kunnen we van de remakes verwachten?

Als de geruchten kloppen kunnen we wel het een en ander verwachten. Zo wordt de beeldkwaliteit verbeterd naar 4K met 60fps en zullen de games ook op PC te spelen zijn. De ontwikkelrechten zouden inmiddels ook al vergeven zijn aan Bluepoint Games, bekend vanwege haar remakes en QLOC, dat ook meerdere remasters maakte.

Overigens is het geen unicum dat er een PC-functie wordt toegevoegd aan remakes van eerdere PlayStation-games. Zo staan Detroit: Become Human, Horizon Zero Dawn en Death Stranding allemaal gepland voor een lancering met Windows 10.

Hoe zeker is dit gerucht?

Tegenover de betrouwbare reputatie van de insiders die het gerucht brachten staat de verklaring van een autoriteit als het op Bloodborne aankomt. Hij komt met een redelijk sterke ontkenning.

We zullen dus nog even moeten wachten tot de officiële presentatie voordat we meer weten. Overigens waren er zoveel enthousiaste reacties op internet dat, als het gerucht niet waar is, een remake zeker alsnog overwogen kan worden.

Bron: T3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *