PUBG klaagt concurrent Fortnite aan

PUBG
Het zat er een keer aan te komen.

Twee stevig concurrerende partijen die elkaar aanklagen. Het is niet een kwestie van of, maar een kwestie van wanneer dit gaat gebeuren. PUBG Corp heeft concurrent Fortnite aangeklaagd. Het bedrijf is van mening dat Fortnite’s Battle Royale modus teveel lijkt op de gameplay van PUBG.

De aanklacht werd in januari in Zuid-Korea ingediend, zo werd vandaag bekend. De vermeende Battle Royale modus is ongekend populair. Niet alleen bij deze twee games. Zo is bekend geworden dat Call of Duty: Black Ops 4 ook een soortgelijke game-modus gaat krijgen. Actvision mag dus wel oppassen, want PUBG kan zomaar een tweede aanklacht aanspannen mocht het bedrijf van mening zijn dat ook CoD de modus heeft gekopiëerd.

In de rechtszaal zal straks worden besloten of de aanklacht van PUBG tegen Fortnite rechtsgeldig is. De modi in de games hebben zo z’n verschillen. Bij PUBG moet je meteen in de aanval, terwijl het bij Fortnite draait om een gemixte strategie. Het laatste woord is aan de rechter die zich over deze zaak mag gaan buigen. (via Bloomberg)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *