PUBG klaagt concurrent Fortnite aan

Auteur: , 2 Reacties
PUBG

Het zat er een keer aan te komen.

Twee stevig concurrerende partijen die elkaar aanklagen. Het is niet een kwestie van of, maar een kwestie van wanneer dit gaat gebeuren. PUBG Corp heeft concurrent Fortnite aangeklaagd. Het bedrijf is van mening dat Fortnite’s Battle Royale modus teveel lijkt op de gameplay van PUBG.

De aanklacht werd in januari in Zuid-Korea ingediend, zo werd vandaag bekend. De vermeende Battle Royale modus is ongekend populair. Niet alleen bij deze twee games. Zo is bekend geworden dat Call of Duty: Black Ops 4 ook een soortgelijke game-modus gaat krijgen. Actvision mag dus wel oppassen, want PUBG kan zomaar een tweede aanklacht aanspannen mocht het bedrijf van mening zijn dat ook CoD de modus heeft gekopiëerd.

In de rechtszaal zal straks worden besloten of de aanklacht van PUBG tegen Fortnite rechtsgeldig is. De modi in de games hebben zo z’n verschillen. Bij PUBG moet je meteen in de aanval, terwijl het bij Fortnite draait om een gemixte strategie. Het laatste woord is aan de rechter die zich over deze zaak mag gaan buigen. (via Bloomberg)2 reacties

Ik speel graag PUBG maar ik wens ze succes. Fortnite is in alle opzichte groter dan pubg momenteel.
@jamesbond007: Maar PUBG was er eerst

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).