PUBG komt zeer binnenkort naar PS4

Boom, PS4-spelers blij

De grondlegger van het Battle Royale-genre (waar bijvoorbeeld Fortnite keihard van profiteert) kwam in maart 2017 als beta uit en aan het einde van dat jaar werd de game als 1.0 voor de PC uitgebracht. Ondertussen kunnen ook Xbox One-bezitters en mobile-gamers de shooter spelen. PlayStation 4-eigenaren moesten een tijdje wachten, maar dat wachten is nu voorbij.

PlayerUnknown’s Battlegrounds (zoals de verschrikkelijk getitelde game voluit heet) komt namelijk op 7 december uit voor de PlayStation 4, zo laat ontwikkelaar Bluehole in een blogbericht weten. Vanaf begin volgende maand kunnen eigenaren van Sony’s console dus met 99 andere spelers gedropt worden op een van de drie eilanden waarna er aan het einde slechts één speler (of squad) overeind staat.

Of diezelfde spelers ook kunnen gaan samenspelen met Xbox-gamers is overigens nog niet bekend. Sony is namelijk altijd een beetje een moeilijk bedrijf geweest als het om cross-play gaat. Eerder dit jaar ontstonden er bijvoorbeeld grote rellen binnen de community nadat Sony weigerde PUBG-concurrent Fortnite cross-play te maken. De reden daarvoor straalt een beetje arrogantie uit en laat dat de gamer nou net in het verkeerde keelgat schieten.

[gv data=”CDKmbLlH0ek”][/gv]

Hoe dan ook, binnenkort is het zover voor PS4-gamers. Ze kunnen dan de volgende versies van de game aanschaffen:
Disc Edition
$29.99 USD
Includes: Base Game

Looter’s Digital Edition
$29.99 USD
Includes: Base Game

Survivor’s Digital Edition
$59.99 USD
Includes: Base Game, Survival Pass: Vikendi, 2,300 G-Coin Pack, 20,000 BP

Champion’s Digital Edition
$89.99 USD
Includes: Base Game, Survival Pass: Vikendi, 6,000 G-Coin Pack, 20,000 BP

Daarnaast heeft PUBG naar mijn mening nog een leuke toevoeging voor mensen die de game pre-orderen. In samenwerking met Sony krijgen spelers namelijk een Nathan Drake-skin (Uncharted-reeks) voor hun karakter. Daarnaast kunnen ze de rugzak van Ellie uit The Last of Us krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *