Puma brengt 32 jaar oude computerschoen terug

LOL: Puma komt met 32-jaar oude smart-schoen
Terug in de tijd met Puma.

Het is tegenwoordig heel hip om oude modellen in een nieuw jasje te steken. Nike doet het bijvoorbeeld met de retro Air Jordan-modellen, maar ook Puma wilt een graantje meepakken van de hype.

Puma gaat een schoen uit de jaren 80 op de markt brengen in combinatie met hedendaagse schoentechniek. Het gaat hier om de RS (Running System) Computer schoenen. De schoenen waren baanbrekend in de jaren tachtig, omdat een aanwezig computertje in de schoen de stappen kon meten. Vandaag de dag totaal niet indrukwekkend met alle wearables en geavanceerde smartphones. In 1986 had Puma echter iets unieks op de markt.

Omdat de techniek in die tijd nog niet zover was, kon je de computerchip op de RS Computer schoenen heel goed zien. De computer zat namelijk op de achterkant van de schoen en het zag er op z’n zachts gezegd niet uit.

Nu gaat Puma de RS Computer opnieuw uitbrengen in een gelimiteerde oplage. Er komen 86 stuks van het model en zullen verkrijgbaar zijn bij geselecteerde winkels van het merk in Berlijn, Tokio en Londen. Het uiterlijk van de schoen is behouden gebleven. Wel nieuw is de toevoeging van een accelerometer, die tot 30 dagen loopinformatie kan registreren. De schoen beschikt over Bluetooth en kan opgeladen worden door middel van USB. (via Hypebeast)

[gv data=”qd9BR4fvguM”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *