PvdA wil Publieke Omroep redden met tv-taks

Publieke Omroep = SBS6
Dit geloof je niet. De PvdA heeft een nieuw plan gelanceerd om de Publieke Omroep te ‘redden’. Iedereen met een tv aansluiting moet 8 euro per jaar betalen, want stel je toch eens voor dat we straks niet meer kunnen kijken naar pareltjes als TROS Muziekfeest op het plein.

Tijdens de formatie van het huidige kabinet kwamen VVD en PvdA overeen dat er 100 miljoen euro extra bezuinigd zou worden op de publieke omroep. Coalitiepartij PvdA zoekt nu steun bij de oppositiepartijen om dit gedeeltelijk terug te draaien.

Dat willen ze doen door aan kabelbedrijven en andere aanbieders van televisiepakketten een heffing te vragen van zo’n 8 euro per aansluiting. Dat zou op jaarbasis ongeveer 60 miljoen euro op moeten leveren waardoor de bezuiniging van 100 miljoen plotseling nog maar 40 miljoen is.

Misschien is het gewoon handiger om 1 van de 3 publieke tv-zenders op te doeken. Of het belachelijke plan terug te draaien om Nederland 1, 2 en 3 te ‘rebranden’ tot NPO 1, NPO 2 en NPO 3. Dat is namelijk pas geldverspilling. (via: telegraaf.nl)

8 reacties

 1. Ik kan me de tijd nog herinneren dat we enkel Nederland 1 & 2 hadden (en realiseer me tegelijkertijd dat ik oud word). Er is teveel aanbod. Waarschijnlijk zal niemand treuren wanneer één van de Nederlandse zenders het veld moet ruimen, behalve dan in omroepland zelf.

 2. De Publieke Omroep heeft onlangs 100.000 euro betaald voor de domeinnaam npo.nl. Behoorde toe aan de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie.

  Grap? Nee, was het maar een grap.

  Echt, van mij mogen ze nog eens extra 100 miljoen euro bezuinigen. Ontzettende concurrentievervalsers.

 3. De commerciële zenders krijgen toch ook geen geld van de overheid? die kunnen ook programma’s maken.
  Als je dan zo nodig wilt bezuinigen, maak dan maar meer reclame of zo, ik kijk er zo-ie-zo niet naar.

  • @azenomei: Dat gaat wat ver. De PVDA heeft het moeilijk maar daar is ze zelf ook wel flink debet aan. De voor de partij echt niet representatieve Spekman als partijvoorzitter (zijn uitstraling en uitspraken zijn als die van een jeugdwerk medewerker aan het subsidie infuus), die slecht doordachte en nog slechter getimede ideeën van de “denktank”. Krampachtig samenwerken met een coalitiepartner wiens heilige doel de totale vernietiging van de welvaartsstaat lijkt te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *