PvP gevechten Pokémon Go officieel – Zo werkt het

Auteur: , 2 Reacties
Niet echt heel cool

Spoiler alert: het is zo kak als we verwachtten.

Het zal er al een beetje aan te komen, maar het teleurstellende vechtsysteem tussen spelers is nu eindelijk geïmplementeerd in Pokémon Go. Voordat echte Pokémon-fans een klein sprongetje maken, moet ik ze waarschuwen: het is niet zo tof als het klinkt.

Spelers zeuren als sinds de Pokémon Go-boom in de zomer van 2016 om onderlinge gevechten om hun monstertjes te testen in extreme situaties. Niet heel gek, want na de zoveelste geautomatiseerde Raid-battle of karig gevecht tegen een virtuele trainer werd het wel eens tijd dat we onderling konden gaan testen wie ‘the very best’ is.

Om een vreemde uit te dagen moet je overigens wel eerst even een QR-code scannen. Ja, ik zal wel overdrijven, maar geloof je dit? Niantic werkt als ruim twee jaar aan een mechaniek om spelers tegen elkaar te laten knokken en dit is waar ze mee op de proppen komen? “Hey Bart, potje knokken?” “Klinkt goed, makker. Hier heb je mijn QR-code. Lukt het niet? Ik zal mijn schermhelderheid even omhoog zetten. Nee, je houdt je telefoon te dicht bij. Hoezo niet leesbaar?!”

Het feit dat spelers bij elkaar in de buurt moeten zijn vind ik logisch, maar waarom is de in-game manier om een battle te starten met vrienden niet gewoon voor iedereen. Gewoon op de battle-functie klikken en je krijgt een lijstje met spelers in jouw omgeving. Je stuurt een uitnodiging of vinkt ze aan en wanneer de drang om te sparren wederzijds is, krijg je een melding. Nee, je moet een f*cking QR-code scannen.

Overigens kan ik mezelf weer kalmeren ondanks de QR-code, want de gevechten zelf zijn het naar mijn mening toch nauwelijks waard. Niantic heeft ervoor gekozen om de gevechten te houden zoals ze in Raid-battles al waren. Niet heel verrassend, maar desalniettemin teleurstellend. Ik wil Pokémon Gold-stijl gevechten!~

Hoe dan ook, de ontwikkelaar heeft wel wat nieuwe dingen toegevoegd aan de vecht-mechanieken. Zo is er een derde aanval voor iedere Pokémon naast de standaard snelle en langzame aanval. Die derde aanval kun je ‘kopen’ met Stardust of Candy. Tevens is het mogelijk om Pokémon te verdedigen met een soort schild.

Al met al kunnen spelers een drietal Pokémon meenemen in een gevecht, waarna de uitkomst mogelijk niet zo zeer uitmaakt. Althans, beide spelers worden beloond met items (en eventueel Candy en XP) maar of er een verschil in beloning is, is niet duidelijk.

Ondertussen kunnen spelers aan de slag met de nieuwste set Pokémon. Óf men kan het betere Pokémon: Let’s Go! spelen. Ja, het vechtsysteem lijkt erg veel op dit ‘nieuwe’ systeem maar dan met betere graphics en een tof verhaal.

Update 13-12-2018 (13:25) – Connectie met een QR-code geldt alleen voor ‘vreemden’; vrienden kunnen elkaar zonder de code uitdagen.2 reacties

Ik weet niet waar jij die QrCode vandaan haalt maar die is er helemaal niet… heb je het wel echt gespeeld… ?
Het kan zijn dat je de update nog niet hebt ontvangen? Als je een battle met een vreemde wilt starten zul je toch echt een QR-code moeten gebruiken. Vrienden kun je wel via een menu uitdagen en op afstand bevechten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).