Qualcomm: ‘5G modem niet alleen voor vlaggenschepen’

Onverwacht maar welkom
Niet alleen dure smartphones zullen volgend jaar 5G ondersteunen.

Wie dacht dat de recente mid-ranger van Samsung, de Galaxy A90 5G, een uitzondering was op de aankomende 5G-trend, zat er volgens Qualcomm goed naast. Verwacht werd dat 5G in eerste instantie vooral een toevoeging aan grote vlaggenschepen zou zijn, maar volgens de chipmaker worden ook mid-rangers met de nog niet breed toegankelijke technologie verrijkt.

Tot nu toe bestond de eerste lichting 5G-smartphones vooral uit peperdure smartphones als de Samsung Galaxy Note 10+ 5G en de OnePlus 7 Pro 5G. In een blogpost laat Qualcomm daarentegen weten ook op minder dure smartphones te mikken.

Het was tot dusver altijd zo dat 5G modems apart van de Snapdragon 7-serie in een smartphone werden verwerkt. Qualcomm maakte al eerder bekend dat ze de 5G-modem in de toekomst ín hun processoren zouden verwerken.

Nu weten we dus dat de 5G Snapdragon 8-serie processoren in verschillende configuraties zullen worden uitgebracht, waaronder ook iets minder krachtige varianten die geschikt zijn voor mid-range toestellen en wellicht zelfs budgetuitvoeringen.

De eerste toestellen met een mid- of budget-range karakter én 5G-ondersteuning zullen in 2020 uitkomen. Merken als OPPO, Realme, Redmi, Vivo, Motorola, HMD Global (Nokia) en LG komen volgend jaar dus met een 5G-smartphone. Ook Apple heeft 5G-iPhones in de pijplijn zitten.

Lees ook: Ruzie tussen Apple en Qualcomm om een miljard dollar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *