Quick Charge 4+: nieuwe snellaadtechniek de moeite waard?

Batterij
Wat heeft Qualcomm in haar nieuwe versie voor ons in petto?

Hoewel smartphones zelfs op de dag van vandaag nog niet eens in de buurt komen van de accuduur van de oude vertrouwde dumbphones, is het een kleine goedmaker dat de huidige technieken onze toestellen wel razendsnel kunnen opladen. Op dat gebied is Qualcomm met haar Quick Charge waarschijnlijk het meest vooruitstrevende bedrijf.

Met Qualcomm Quick Charge 4+ toont het bedrijf eens te meer haar potentie aan. Volgens het bedrijf zijn smartphones uitgerust met deze techniek niet alleen sneller opgeladen vergeleken met haar voorgangers, maar werkt het ook een stuk efficiënter. Daarnaast moet de tijd dat je smartphone een levende kookplaat in je hand werd tijdens het opladen verleden tijd zijn, aangezien toestellen tot wel 3 graden Celsius koeler blijven.

Qualcomm zelf omschrijft haar nieuwe snellaadtechniek als volgt:

“Quick Charge 4+ goes one step further and is designed to monitor both the case and connector temperature levels simultaneously. This extra layer of protection helps ward against overheating and short-circuit or damage to the Type-C connector.”

Quick Charge 4+

De eerste smartphone met deze veelbelovende oplaadtechniek is de Nubia Z17, die hoogstwaarschijnlijk nooit het levenslicht zal zien in Europa. Het is dan ook wachten wanneer bedrijven die ook in Europa gevestigd zijn aan de slag gaan met Quick Charge 4+.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *