Quirky idee: maak openhaardblokken met je oud papier

Papierversnipperaar maakt briketten
Er zijn bedrijven die zich met niets anders bezighouden dan papiervernietiging, maar ook thuis gaan er iedere week stapels reclamefolders richting het afval. Zou het niet handig zijn wanneer je gemakkelijk met je eigen papierversnipperaar al het oude papier kunt omtoveren in briketten voor je open haard?

Een idee voor een papierversnipperaar met dit doel is ingediend bij Quirky. Dit is een organisatie waar mensen de meest uiteenlopende ideeën voor een nieuw product kunnen droppen. Bezoekers van de Quirky website kunnen vervolgens stemmen op verschillende concepten (crowdsourcing). Een beetje vergelijkbaar met het SBS6 tv-programma “Het beste idee van Nederland”, zal het product met de meeste stemmen zal uiteindelijk door Quirky worden ontwikkeld.

Quirky vraagt vervolgens wel 70% van de (eventuele) opbrengst, maar meent dat dit gerechtvaardigd is omdat mensen zelf vaak niet de middelen en mogelijkheden hebben om een nieuw product te lanceren.

Dit concept werd ingediend door Pavol Huserka, die een versnipperaar heeft uitgerust met een mechanisme dat de snippers samenperst tot briketten voor de open haard. Hij vertelt er wel bij dat het wellicht nog een idee is om zijn concept verder uit te breiden met de mogelijkheid om het papier met water of stoom te bevochtigen. Hierdoor kan het papier gemakkelijker worden samengeperst en verbruikt het apparaat minder stroom.

Nog geen reacties

  1. Hmm..ik heb ervaring met brikketeerpersen en ik kan je vertellen dat dit haast niet mechanisch is te doen, we met hydrauliek. En dat gaat nooit in zo’n klein kastje passen! Voor zulke briketten krijg je een pers van 1 m3 op krachtstroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *