Quote 500: de rijkste techies van Nederland [2018]

Quote 500: de rijkste techies van Nederland [2018]
Tech is heet en ook Nederlandse ondernemers profiteren financieel van de nieuwste ontwikkelingen. Nieuwe binnenkomers en verschuivingen voor de techies in de Quote 500 van 2018 hebben we weer voor je uitgezocht.

Dit jaar maar liefst 17 nieuwkomers in de Quote 500 als het gaat om de techmensen. Het nieuwe geld pompt lekker binnen in de Nederlandse lijst. Een opvallende nieuwkomer is prinses Mabel van Oranje-Nassau op plek 149. De prinses heeft aandelen in het technologiebedrijf Adyen, dat door de beursgang een klap meer waard werd. Mevr van Oranje-Nassau is nu goed voor een vermogen van 240 miljoen euro.

De hoogste nieuwe binnenkomer is John Caspers op nummer 42 met een vermogen van 770 miljoen euro. Het zal geen verrassing zijn dat ook achter zijn naam het bedrijf Adyen te vinden is. Naast Caspers en van Oranje-Nassau zijn er meerdere nieuwelingen in de Quote 500 die door de beursgang van Adyen een enorme klap geld hebben gemaakt. Een enorme stijging komt dit jaar bijvoorbeeld voor Arnout Schuiff, die van plek 283 naar 26 gaat. Zijn vermogen steeg naar 1,1 miljard euro!

Net als vorig jaar is Telfort-topman Marcel Boekhoorn nog steeds de aanvoerder van de techmensen op positie acht. Zijn vermogen is met 100 miljoen euro gestegen, al is dat niet uitsluitend afkomstig uit technologie.

Het is overigens niet alleen hosanna. Er zijn ook voldoende dalers op de lijst. Zo zakt Ron Doornink (Activision) van plek 388 naar plek 442. Zijn vermogen is niet gegroeid en dus gaat hij niet mee met de mensen die wél hun geld hebben laten groeien. Hetzelfde geldt voor Chris Ouwinga (Unit4), ondanks een kleine stijging qua vermogen, gaat hij van plek 478 naar 498.

[table “224” not found /]

Benieuwd naar voorgaande lijstjes? Check dan ons archief uit 2017, 2016, 2015 en 2014.

NB: de reden dat er veel mensen qua positie zijn gedaald, komt doordat er dit jaar ook Nederlanders die in het buitenland wonen zijn toegevoegd aan de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *