R.I.P. Playstation Home: Niemand zal je missen

Auteur: , Geen reacties
playstation home logo

7 jaar geleden begon Sony een Second Life achtige setting exclusief voor de PlayStation 3. Hoewel een beperkte groep gebruikers Home fanatiek omarmde, wilde het maar niet aanslaan bij het grote publiek.

Je had er een virtueel winkelcentrum en kon biljarten of bowlen. En door te gamen in Home kon je content vrijspelen voor games als Uncharted 3 of Killzone 3. Sony zelf spreekt vol lof en glorie over Home, met een piek van 19 miljoen actieve gebruikers wereldwijd. De meeste PlayStation-gamers logde een enkele keer in om een kijkje te nemen wat het nu precies was, om vervolgens nooit meer terug te keren. Nu de PlayStation 4 zo’n anderhalf jaar op de markt is, wordt langzaam de ondersteuning voor de PlayStation 3 afgebouwd.

Sony kondigde in september 2014 aan dat de service in AziĆ« vanaf maart 2015 offline zou gaan. Later die maand werd ook bekend dat Europa zou volgen. Sinds 31 maart is PlayStation Home officeel dood. Het is een logisch gevolg, aangezien Sony zich meer gaat focussen op de huidige generatie consoles. Hun slogan ‘4 the players’ zal in het verkeerde keelgat geschoten zijn voor die enkele actieve Home spelers die hun virtuele wereldje offline zagen gaan.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).