Raak zwanger dankzij iOS 9

Zwangere vrouw met een tablet in haar hand
Je kan steeds meer met je smartphone.

Hoe groot is de kans dat je zwanger raakt? Binnenkort zie je het op je iPhone. iOS 9 (lancering dit najaar) krijgt een ‘seksactiviteitenmeter’. Die houdt een reeks gegevens bij, waaronder hoe vaak je gemeenschap hebt (vuistregel: hoe vaker je dat hebt, hoe groter de kans dat je zwanger raakt), maar bijvoorbeeld ook gegevens over je menstruatiecyclus en veranderingen in je lichaamstemperatuur. Zelfs je blootstelling aan UV-straling en de hoeveelheid water die je drinkt kunnen worden getrackt. Al deze informatie wordt overzichtelijk weergegeven in tabellen en grafieken.

Apple zegt ‘meer software speciaal voor vrouwen’ te willen ontwikkelen. In het verleden kreeg het bedrijf nogal eens kritiek, bijvoorbeeld omdat de tool HealthKit niet de mogelijkheid biedt de menstruatiecyclus te tracken.

Nog geen reacties

  1. haha, dus je moet apple gaan laten weten hoe vaak, hoe lang, en wanneer je van bil gaat? ik zie het al dat ik die data door ga geven..

    theoretisch zou apple dan van stelletjes kunnen zien wanneer er vreemdgegaan wordt. als er een wel ligt te knallen en de ander niet gaat er wat mis 🙂

  2. Levert weer extra potentiële klandizie op natuurlijk. Dokter: “mevrouw heeft u die app op uw iPad?” Vrouw: “Dokter ik heb geen iPad”. Dokter: “Echt een aanrader mevrouw, u kunt alles bijhouden etc etc.” = nieuwe klant. Slim van ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *