Rabo Scanner vervangt de Random Reader van de Rabobank

Rabo Scanner
Klanten van de Rabobank mogen binnenkort afscheid nemen van de Random Reader. Het apparaatje wordt namelijk vervangen door de Rabo Scanner. De eerste exemplaren van de Rabo Scanner worden vandaag verzonden.

Hoe werkt de Rabo Scanner?

De bank zegt dat de Rabo Scanner klanten meer gebruiksgemak biedt, omdat er minder vaak codes ingevoerd hoeven te worden. De Rabo Scanner werkt anders dan de inmiddels tien jaar oude Random Reader. Op het scherm (computer, tablet of smartphone) van de klant verschijnt bij een betalingsopdracht een kleurcode, die doet denken aan een QR-code. Na het scannen van de kleurcode met de ingebouwde camera van de Rabo Scanner ziet de klant op de Rabo Scanner welke betalingsopdracht hij ondertekent. Vervolgens genereert de Rabo Scanner een code. De klant voert dezer code in op computer, tablet of smartphone om de opdracht te ondertekenen.

Ron Droste, directeur Particulieren & Private Banking, over de komst van de Rabo Scanner:

‘De Random Reader speelde de afgelopen 10 jaar hierbij een belangrijke rol maar biedt niet altijd de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid die we voor onze klanten nastreven. Met de komst van de Rabo Scanner maken we het voor de klant nog gemakkelijker om zijn bankzaken te doen.’

Moet je de Rabo Scanner opladen?

Nee, dat kan niet. De Rabo Scanner ontvang je inclusief drie AAA-batterijen. De batterij-indicator op de Rabo Scanner geeft aan wanneer de batterijen vervangen moeten worden.

Deze inlogschermen worden gewijzigd

Door de komst van de Rabo Scanner worden diverse schermen in Rabo Internetbankieren en Rabo Mobielbankieren gewijzigd. Ook wanneer je online betaalt met iDEAL of een creditcard van de Rabobank, krijg je andere schermen te zien. Schermen die veranderen zijn onder andere het:

  • inlogscherm voor Rabo Internetbankieren en Rabo Internet bankieren Professional
  • registratiescherm en signeerscherm Rabo Mobielbankieren
  • signeerscherm van de Rabobank betaalomgeving van iDEAL
  • signeerscherm van de betaalomgeving voor creditcards van de Rabobank

Uitlevering Rabo Scanner

De Rabobank heeft 5,4 miljoen klanten die een Rabo Scanner krijgen, dus het duurt even voordat iedereen is voorzien. De eerste exemplaren worden in het vierde kwartaal van 2014 verstuurd aan een kleine groep klanten. Vervolgens krijgen maandelijks nieuwe groepen klanten de Rabo Scanner thuisgestuurd, totdat eind 2015 alle klanten een Rabo Scanner hebben. Klanten ontvangen schriftelijk bericht wanneer de Rabo Scanner eraan komt. Wie nog geen Rabo Scanner heeft ontvangen, kan online betalingen gewoon blijven uitvoeren met de Random Reader.

In onderstaand filmpje wordt de werking gedemonstreerd:
[gv data=”f5FIxRsqFUA”][/gv]

Eén reactie

  1. waarvoor moet iets dat prima werkt vervangen worden. Ik weet u al wat er gaat gebeuren camera van rabo scanner kan kleur code niet goed waarnemen omdat scherm te onduidleijk is of weet ik veel wat. Laat het gewoon bij een prima werkende rabo reader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *