Rabobank-klanten kunnen nu betalen met hun smartphone

Rabobank-klanten kunnen nu betalen met hun smartphone
Het is 2015, tijd dat de portemonnee overbodig wordt gemaakt, nietwaar? Nadat de ING eerder al contactloze pinpassen introduceerde, brengt de Rabobank vandaag een app uit waarmee je kunt afrekenen.

Rabo Wallet is een app waarmee klanten met een smartphone kunnen afrekenen bij de kassa. Uiteraard is er een telefoon met NFC voor nodig, maar vooralsnog werkt het op slechts 2 toestellen: De Samsung Galaxy S4 en Samsung Galaxy Note 3. De bank verwacht later voor meer toestellen een app beschikbaar te hebben.

Voordat klanten de app kunnen gebruiken moeten ze zich eerst identificeren met een Rabo Reader of Rabo Scanner. Vervolgens dient er een ‘mPin’ te worden gekozen. Een cijfercombinatie die desgewenst bij elke betaling of alleen bij betalingen van boven de 25 euro moet worden ingevoerd.

Rabo Wallet verschijnt later vandaag in Google’s Play Store.

Uit een demonstratiefilmpje van de Rabo Wallet blijkt dat de app geopend moet zijn wanneer er afgerekend wordt. Vervolgens hou je de telefoon tegen de pinterminal aan en wordt het bedrag automatisch van je rekening afgeschreven.
[gv data=”GbaQ88MM-bQ”][/gv]

5 reacties

  1. Echt, sinds de invoering van draadloos betalen sta ik op het punt om over te stappen van bank. Ik ben student aan zowel de UvA als de TU Delft, waar alles betaald kon (en moest) worden met chipknip. Nu is dat veranderd naar draadloos betalen en is Rabo een van de weinige banken die geen pinpas met NFC aanbiedt.

    Kortom, ik kan geen koffie, cola en twix’en meer kopen, en het ergste, ook niet meer printen. Het zou me niets verbazen als ze een hoop studentenrekeningen armer zijn bij de rabo als ze niet gauw met een oplossing komen. De gemiddelde student kan zich moeilijk een Samsung Galaxy S4 en Samsung Galaxy Note 3 veroorloven.

    Nu heb ik een MyOrder-kaart gekocht (nu Tap-It) welke alleen werkt op de TU, en ik heb gebeld met rabo; die gooien je volledig in het diepe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *