Rabobank ziet toch niets in eigen Bitcoin wallet

Rabobank ziet toch niets in eigen Bitcoin wallet
De bank doet een stapje terug.

Vorig jaar maakte Rabobank bekend onderzoek te doen naar het aanbieden van een eigen cryptowallet. Dit was goed nieuws voor cryptofanaten, want traditionele banken hebben het normaal gesproken niet zo op crypto, Bitcoin en alles wat daarmee te maken heeft.

Helaas komt er een einde aan die gedachte, want de Rabobank trekt zich terug in dit opzicht. Dat maakt de bank bekend tegenover The Next Web Hard Fork. Het project is geannuleerd en het lijkt er niet op dat de bank de plannen op de korte termijn weer gaat oppakken.

De bank laat weten dat onder de huidige omstandigheden een crypto wallet niet bij de bank past. Er is nog te veel onduidelijk. Nederlandse autoriteiten zoals de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Nederlandsche Bank (DNB) roepen op tot regulatie van cryptocurrency. Naast de Rabobank ziet ook de ABN Amro voorlopig niets in het aanbieden van een crypto wallet. Bezitters van cryptocurrency zullen dus hun heil voorlopig bij (internationale) exchanges moeten zoeken om crypto’s te parkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *