Rakuten? Over een jaar ken je dit bedrijf zeker

Wuaki.tv naar nederland
Wij moesten even krabben aan ons voorhoofd: Rakuten hoofsponsor Barcelona. Waarom.. Wat is dat nou voor bedrijf?

Rakuten? Nee, dat is geen yoghurt, het is ook geen nieuw audio-merk. Wat is het dan wel? Het wordt wel omschreven als de Japanse Amazon. Het is een conglomeraat van e-commerce bedrijven. Zo hoort beldienst Viber bij Rakuten, maar er is ook een reiswebsite, een creditcardmaatschappij en een bank.

Rakuten heeft vorige maand voor 55 miljoen euro een shirtsponsor-contract gesloten met Barcelona. Dat is best heel gek voor een bedrijf dat nog nauwelijks actief is in Europa. Het zegt vooral iets over de ambities van Rakuten op ons continent.

In Duitsland is Rakuten al actief met het online-warenhuis en in Spanje, Italië en Duitsland heeft Rakuten een videodienst. Wuaki.tv. En deze dienst is daar al behoorlijk succesvol. Het heeft alleen al in Spanje al 2,5 miljoen abonnees. En laat deze dienst nou vandaag gestart zijn in Nederland.

Of daar heeft het alle schijn van: de website heeft een Nederlandse interface, de trailers hebben Nederlandse ondertitels. Of Wuaki.tv per se in Nederland een succes wordt, is maar de vraag, hier is de concurrentie van Videoland en Pathe Thuis wel erg groot. Het aanbod is ook nog wat schraal.

Maar in combinatie met de marketingkracht van Barcelona en de groei van de online-warenhuizen, zal Wuaki.tv in Europa wel een factor van betekenis kunnen worden.

De eigenaar van Rakuten is trouwens bijzonder rijk.

Nog geen reacties

  1. Ik ken Rakuten vooral als de doorstart van het roemruchte Play.com. Een van oorsprong een puike website met superlage prijzen, maar na de overname volledig uit de markt geprijsd door de concurrentie. En een dramatische customer support, zo bemerkte ik uit eigen ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *