Rapere: Vliegende drone-jager schakelt andere drones uit

Auteur: , 11 Reacties
Rapere

En het enige wat hij nodig heeft is een balletje draad.

De Rapere zit nog in de designfase, maar als het een beetje meezit scheurt deze drone in de nabije toekomst door de lucht om andere kleine vliegtuigjes naar de grond te halen. Zodra er een overtredende, of vijandige drone wordt gedetecteerd, gaat de Rapere er vlak boven hangen, waarna hij een klein bundeltje draad naar beneden laat zakken.

Draad droppen
Dit draadje wordt opgeslokt door de rotor van de nietsvermoedende overtreder, waarna het draad ervoor zorgt dat de rotor stopt met functioneren. De drone tuimelt hulpeloos naar de grond en de Rapere keert weer terug naar zijn basis. Het enige wat jij hoeft te doen is de jager lanceren, en hem groen licht geven om tot actie over te gaan. Het draadje op het juiste moment laten zakken doet hij dus helemaal vanzelf.

Rapere-draad

Geen misbruik
Volgens de website van Rapere zijn ze op het moment bezig met gesprekken om tot massaproductie over te gaan, maar de prijs zal niet bijzonder laag zijn. Volgens de makers willen ze ervoor zorgen dat het een professionele tool wordt, en geen speelgoed waarmee kwajongens op een drone-killing spree kunnen gaan.

Ook zul je een verklaring moeten indienen dat je de Rapere niet gebruikt om onschuldige drones te slopen. Kortgezegd: het is even afwachten hij er komt, maar we zouden hem graag een keer in actie zien.

Rapere sloopt Rapere?
Drones lijken tegenwoordig steeds populairder te worden, dus het is slechts een kwestie van tijd totdat we anti-drone hulpmiddelen gaan zien. De vraag is natuurlijk of de Rapere straks ook gesloopt kan worden door een andere Rapere. Dan wordt het pas echt interessant.11 reacties

kapje over je rotors en klaar
@DePannekoek: Een lucht- maar niet draaddoorlatend kapje? Succes daarmee;)
@giss: Gewoon een stofkapje van een setje speakers of stukje stof van nylon kousen overheen spannen? Laat genoeg lucht door want is acoustisch verantwoord (m.a.w.: geen waarneembare vervorming van de geluidsgolven – die zich verplaatsen door lucht).
@bitemark: En toch houdt zo’n kapje nog steeds aardig wat lucht tegen, wat aan het einde van de streep betekend dat de drone een stuk minder vermogen heeft.
@giss: genoeg afstand er tussen uiteraard om lucht door te laten :)
@DePannekoek: haha ja, 4 pringledozen zeker. Gaat nog steeds niet werken.
@SCscreamGT2: hahaha! Pringledozen…
@SCscreamGT2: je hebt het geprobeerd dus?
@giss: als je bovenop de rotor een dun mesblad plaatst dat mee draait met de rotor en tegen een rooster boven de rotor aan zit dan word het touw afgesneden voor het in de rotor kan komen. Je kan natuurlijk ook gewoon een proximity sensor op je drone zetten zodat hij uit de buurt van andere drones blijft, dat lijkt mij dan een stuk makkelijker. Je hebt enkel een bewegingssensor bovenop je drone nodig, als iets te dicht er boven komt dan vliegt hij automatisch weg.
Binnenkort in de bioscoop: War of the Drones ;)
Is zoiets niet ook gewoon op te lossen met een luchtbuks en een beetje mik-skills?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).