Rapper zet pistoolfoto’s op Instagram, politie rolt bende op

Rapper zet pistoolfoto's op Instagram, politie rolt bende op
En dat, beste rappers, is waarom je praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen niet op de sociale media deelt.

De in Brooklyn, New York woonachtige rapper Matthew Best – opererend onder de naam Neno Best – was zomaar een dertien-in-een-dozijn-rapper die zijn leven maar al te graag met de wereld deelde op Instagram. Foto’s van stapels geld, drugsgebruik, maar ook zo nu en dan een wapen, met bijschriften over hoe hij ze wel eens verhandelde vanuit zijn muziekstudio.

Iets dat binnen de kortste keren de bovengemiddelde aandacht van de politie kreeg. De New York Police Department deed undercover onderzoek en kwam een complete bende aan wapensmokkelaars op het spoor. Het in 2012 gestarte onderzoek bracht uiteindelijk 243 pistolen, 9 geweren en 2 shotguns aan het licht. Iets dat de 23-jarige(!) rapper en zijn smokkelende maten nu boven het hoofd hangt, allemaal dankzij een aantal opschepperige Instagram-foto’s met een rukfiltertje eroverheen, evenals een paar YouTube-filmpjes waarin hij het wapentuig laat zien.

Rapper zet pistoolfoto's op Instagram, politie rolt bende op

Foto’s van de wapenvangst, door burgemeester Bloomberg trots gepresenteerd op een persconferentie, bij NYDailyNews. Hieronder de persco.

[gv data=”ILJkByHQt2U”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *