Raspberry kondigt goedkoper, kleiner model aan

Raspberry kondigt goedkoper, kleiner model aan
Voor de gebruiker die minder nodig heeft.

Eerder dit jaar kondigde de Raspberry Pi Foundation de nieuwe Raspberry Pi 3 Model B+ aan. Een nieuw vlaggenschip in de reeks mini-computers. Voor wie ‘zware’ rekenkracht geen vereiste is en een kleiner budget heeft komt de organisatie vandaag met een nieuw model op de markt.

Ze noemen het de Raspberry Pi 3 Model A+. Deze kleine computer kost slechts 25 dollar. De printplaat, met een grootte van 65×56 mm, beschikt over een 1.4GHz 64-bit quad-core ARM Cortex-A53 CPU, 512MB LPDDR2 SDRAM, dual-band 802.11ac draadloos LAN en Bluetooth 4.2/BLE. De computer is speciaal bedoeld voor scholen en ontwikkelingslanden. Het is de laatste nieuwe computer in de 3+ serie.

Er zijn een paar verschillen met het vlaggenschip, wat de goedkopere prijs verklaart. Zo beschikt de Raspberry Pi 3 Model A+ over minder geheugen, is er slechts één USB-poort aanwezig en is er geen ethernetaansluiting aanwezig. Het feit dat er maar één USB-poort is, maakt de nieuwe Pi 3 wel een stuk minder bruikbaar. Een adapter aansluiten kan in dat opzicht een eventuele uitkomst zijn.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *