Raspberry kondigt goedkoper, kleiner model aan

Auteur: , 1 Reactie
Raspberry kondigt goedkoper, kleiner model aan

Voor de gebruiker die minder nodig heeft.

Eerder dit jaar kondigde de Raspberry Pi Foundation de nieuwe Raspberry Pi 3 Model B+ aan. Een nieuw vlaggenschip in de reeks mini-computers. Voor wie ‘zware’ rekenkracht geen vereiste is en een kleiner budget heeft komt de organisatie vandaag met een nieuw model op de markt.

Ze noemen het de Raspberry Pi 3 Model A+. Deze kleine computer kost slechts 25 dollar. De printplaat, met een grootte van 65×56 mm, beschikt over een 1.4GHz 64-bit quad-core ARM Cortex-A53 CPU, 512MB LPDDR2 SDRAM, dual-band 802.11ac draadloos LAN en Bluetooth 4.2/BLE. De computer is speciaal bedoeld voor scholen en ontwikkelingslanden. Het is de laatste nieuwe computer in de 3+ serie.

Er zijn een paar verschillen met het vlaggenschip, wat de goedkopere prijs verklaart. Zo beschikt de Raspberry Pi 3 Model A+ over minder geheugen, is er slechts één USB-poort aanwezig en is er geen ethernetaansluiting aanwezig. Het feit dat er maar één USB-poort is, maakt de nieuwe Pi 3 wel een stuk minder bruikbaar. Een adapter aansluiten kan in dat opzicht een eventuele uitkomst zijn.1 reactie

goedkopere prijs??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).