Raspberry Pi 4: zo verhelp je het koelprobleem

Raspberry Pi 4: zo verhelp je het koelprobleem
Een flinke klus voor de doe-het-zelver.

De lancering van de nieuwe Raspberry Pi 4 verliep niet bepaald vlekkeloos. De kleine computer is alles behalve perfect en heeft de nodige hardware problemen. Zo lijkt de computer moeilijk te koelen.

Inmiddels weten de meesten wel van dit issue, zeker de eigenaren van een nieuwe Raspberry Pi 4. De vraag is dan ook wat de oplossing is. Het schijnt dat als de Pi 4 idle draait, het kleine ding alsnog behoorlijk heet kan worden. Normaal gesproken zijn heat sinks een prima oplossing. Althans op de oudere modellen. Op de Raspberry Pi 4 is dit niet voldoende. Dat ondervonden gebruikers in de praktijk.

De oplossing is het aanbrengen van een ventilator. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker de huis-tuin-en-keuken-gebruiker die geen kaas heeft gegeten omtrent de hardware van zo’n Raspberry. De video hieronder laat zien hoe men een ventilator aanbrengt op de Pi 4. Voorlopig is dit een oplossing die de koelingsproblemen verhelpt. Wie zelf niet handig is in het installeren van zo’n ventilator kan het altijd nog laten doen door een expert.

[gv data=”mTHAO9P_hxQ”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *