Raumfeld: streamen met Duitse degelijkheid

Raumfeld wil van muziek luisteren weer een ritueel maken
Geen snoeren, geweldig geluid in elke kamer en enorm bedieningsgemak. Logisch dat streaming audio en multiroom-systemen bezig zijn aan een enorme opmars. Het Duitse Raumfeld is de new kid on the block als het gaat om multiroom-audio.

In Nederland is het Berlijnse Raumfeld nog tamelijk onbekend. Ten onrechte. Raumfeld maakt hoogwaardige multiroom-systemen die zeker niet onderdoen voor de bekende merken als Sonos, Demon of Samsung. Wie van Duitse degelijkheid houdt gecombineerd met ijzersterk Bauhaus-design en hifi-geluid kan niet om Raumfeld heen. Raumfeld maakt samen met het veel bekendere Teufel onderdeel onderdeel uit van de Berlin Acoustics Group (BAG). Raumfeld is vooral een online-speler, maar het merk heeft ook een winkel in Amsterdam.

En daar kun je zien dat onze Oosterburen niet aleen mooie auto’s maken. We zetten de mooiste speakers van Raumfeld voor je op een rij.

One S: Kleine krachtpatser zonder watervrees

Raumfeld One S: kleine krachtpatser zonder watervrees

Geen ander streaming systeem, in een dergelijk compacte behuizing, biedt zoveel akoestisch vermogen als de One S. De One S beschikt over intelligent ontworpen akoestische componenten gecombineerd met de nieuwste Raumfeld technologieën.  Het design en de performance van de One S is aangepast voor toepassing in badkamers en keukens. Met een waterafstotend en hittebestendig ontwerp en bedieningsknoppen voorzien van waterdichte siliconen, is het systeem een ware allrounder.

One M: Compact en sexy met kamervullende klanken

De One M van Raumfeld

De Raumfeld One M is een compacte en tegelijkertijd krachtige 120 Watt WLAN stereo speaker.  De vijf speakers zorgen voor een indrukwekkend lage bas, precieze middentonen en kristalheldere hoge tonen. De One M was de eerste Raumfeld luidspreker met preset knoppen. Met deze voorkeuzetoetsen vind je moeiteloos – al vóór je eerste kopje koffie van de dag – je favoriete radioprogramma, playlist of lievelingsalbum. Net als alle andere Raumfeld bedieningselementen, zijn ook de preset knoppen van aluminium, voor een volmaakt uiterlijk.

Soundbar: Beauty met power

Raumfeld soundbar

Een home cinema of muziek systeem? Wifi of hifi? Een keuze die je met de Raumfeld Soundbar niet hoeft te maken. Het innovatieve en stijlvolle ontwerp en de hoogwaardige streaming audio technologie van de Raumfeld Soundbar zorgen er namelijk voor dat je het beste van twee werelden in huis haalt. Zowel voor het luisteren van muziek als het zo puur mogelijk beleven van films geldt de wifi soundbar, met aan zijn zijde een krachtige draadloze subwoofer, als een absolute meerwaarde voor iedere woonkamer.

[gv data=”CORypE4676E”][/gv]

De Raumfeld Soundbar klinkt niet alleen fantastisch, in zijn vorm en installatie is hij ook bijzonder praktisch. De hoogwaardige houten behuizing van de soundbar is afgewerkt met geborsteld aluminium en een duurzame finish lak. Door zijn slanke vorm past de soundbar zowat in ieder tv-meubel en via een eenvoudige HDMI-verbinding met de tv kan de indrukwekkende geluidservaring eenvoudig en snel in je woonkamer tot leven worden gebracht. Ook de bijbehorende draadloze actieve flat-subwoofer blinkt uit in eenvoud en stijl: doordat deze plat van vorm is kan hij met gemak onder een bank worden geplaatst, zonder aan kracht te verliezen

Stereo L: Big is good

Raumfeld heeft met Stereo L enorme krachtpatsers in huis

Vroeger hadden HiFi-fanaten van die grote zuilspeakers in de kamer. Tegenwoordig zijn deze joekels een uitzondering. We willen geen kabels en we willen eigenlijk ook geen zichtbare speakers. Die liefhebbers van echte kwalitatief goede boxen zullen blij zijn met deze Stereo L van Raumfeld. Raumfeld Stereo L is perfect geschikt voor muziekliefhebbers met hoge eisen aan geluid, die bewust van muziek willen genieten en dat in grote ruimtes, die krachtig met geluid moeten worden voorzien. Een klankbeeld van hoge resolutie, hoge dynamiek en de overtuigende, lage basweergave zijn de bijzondere kenmerken van deze streaming luidsprekers.

De Raumfeld stereo cubes

Raumfeld wil dat we weer gaan genieten van muziek luisteren. ‘Vroeger was muziek luisteren echt een ritueel. Nu luisteren we muziek via een mono bluetooth speaker… Met onze speakers moet dat rituele weer terugkomen, zeg Bart-Jan de Noord van Raumfeld. Raumfeld heeft #TheArtOfListening gelanceerd. Het is een serie waarin het bedrijf verschillende musici interviewt en hun vraagt naar hun persoonlijke manier van muziek luisteren. Op deze manier wil Raumfeld muziekliefhebbers informeren over het belang van het ‘gericht’ en ‘intensiever’ luisteren naar muziek. De Britse band White Lies was de eerste band die naar Berlijn vloog voor een luistersessie.

[gv data=”-IuuDDhJ0x4″][/gv]

Check ook deze review van de Raumfeld Soundeck.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *