Razer CEO verdedigt verwijderen van de headphone jack

Auteur: , 2 Reacties
Razer CEO verdedigt verwijderen headphone jack

Lees: iets met geld, uitbuiten en nog meer geld.

Wellicht is het je ontgaan, maar Razer heeft een poging gedaan om een smartphone te maken. De fameuze hardwarefabrikant staat voornamelijk bekend om haar brute apparaten voor gamers, maar het leek hen ook een goed idee om de smartphonemarkt te betreden. Haar eerste poging heeft voor redelijk wat enthousiasme gezorgd bij critici, ondanks het verwijderen van de fameuze koptelefooningang.

Het lijkt erop dat potentiële kopers het echter een stuk minder waarderen dat Razer dezelfde ‘moedige’ weg als bijvoorbeeld Apple en Google bewandelt. Razer CEO Min-Liang Tan vindt het namelijk nog om in een statement op Facebook het verwijderen van de 3.5mm ingang te verdedigen.

Zo meldt Tan dat de Razer Phone 500 mAh meer aan accucapaciteit bezit dankzij de ruimte waar een koptelefooningang had kunnen zitten. Ook de performance moet een boost hebben gekregen dankzij verbeterde thermiek. Daarnaast geeft Razer met haar speciale DAC-adapter een geluidskabeltje mee dat de moeite waard is voor iedereen die analoge oortjes blijft gebruiken.

Mocht je echter geen gebruik willen maken van analoge oortjes, dan kun je natuurlijk ook de speciale USB-C oortjes van Razer kopen van respectievelijk 80 en 100 dollar. Naast dat je je twijfels kunt hebben over de gegeven cijfers qua accucapaciteit, lijkt Tan te vergeten dat smartphones niet flinterdun hoeven te zijn.

De CEO lijkt voor te doen alsof het onmogelijk was om een fatsoenlijke smartphone met goede accu én koptelefooningang te bouwen. Daarnaast is een speciaal kabeltje geen toffe feature van je toestel, maar eerder een handicap omdat je deze als analoge gebruiker constant nodig hebt. Het volledige statement van Min-Liang Tan lees je hieronder.

Razer CEO headphone jack2 reacties

Ik maak letterlijk iedere avond gebruik van de mogelijkheid dat mijn telefoon tegelijk kan laden en ik bedraad muziek kan luisteren. Voor mij zou zo’n telefoon direct al afvallen. Ik begrijp de logica om iets handige weg te laten nog steeds niet.
Waar je niemand over hoort is dat dit een GAMING phone is en wat is nu juist het manco met gamen en BT ?
Juist ja, LAG ! BT is gewoon niet direct en dat weten we al jaren.
Voor muziek luisteren boeit dat geen zak maar om te gamen maakt het echt wel uit.
Als je hier aan voorbij gaat en het alsnog een gamers phone noemt dan sla je de plank mis.
Koppel hierbij een klote camera en het feest is compleet.

Leuk voor de mensen die interessant willen doen, meer niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).