Rdio stopt betaalde abonnementen, blijft nog even online

Rdio Cover
Komende maandag word je Rdio-abonnement stopgezet 🙁

Eerder deze maand ging Rdio failliet, om vervolgens door Pandora te worden overgenomen voor het schone bedrag van 70 miljoen euro. Pandora is echter niet van plan om Rdio als een zelfstandige streamingdienst door te laten gaan. Het ging hen met name om de aanwezige kennis en technologie.

Voorlopig kun je wel nog blijven luisteren, gratis maar met advertenties. Rdio heeft dat vandaag laten weten via de online helpdesk. De abonnementen worden vanaf de 23e stopgezet en blijven daarna nog een maandje doorlopen. Vervolgens worden de accounts omgezet naar de gratis versie. Wanneer de stekker er definitief uitgaat is nog onbekend. Rdio zal gebruikers per e-mail informeren zodra dit het geval is. In Amerika is er ook nog de mogelijkheid voordelig over te stappen naar Pandora, maar die dienst is in ons land helaas niet actief.

Rdio lijkt het eerste slachtoffer in de streamingoorlog. Nog steeds komen er nieuwe diensten bij, maar niet iedereen heeft het even makkelijk. Het is afwachten wie de volgende zal zijn om in te pakken – misschien Tidal? (Via Rdio)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *