RDR2 en God of War slaan keihard terug bij Game Awards

Yeee boyy
Suck it, Fortnite.

Afgelopen maand heerste er een beetje verbazing in de game-wereld, want tijdens de Golden Joystick Awards 2018 werden een aantal pareltjes volledig over het hoofd gezien terwijl Fortnite er met alle prijzen vandoor ging. Nu, niets tegen Fortnite, maar die game is natuurlijk niet beter dan Red Dead Redemption 2 of God of War. Gelukkig deden de officiële Game Awards 2018 die games eer aan.

De winnaars van de uiteenlopende categorieën geven tijdens de afgelopen Game Awards een betere afspiegeling van de game-industrie dan de officieuze Golden Joystick Awards. Nu, ik ben hartstikke bevooroordeeld want ondanks het karige Red Dead Online (ondertussen geüpdatet) is Red Dead Redemption 2 een van mijn favoriete games van de laatste jaren. Gelukkig, dat Rockstar’s magnum opus zoveel prijzen in de wacht sleepte.

Ook het populaire God of War ging er met een hoop virtuele beeldjes vandoor. Sterker nog, die game won de meest belangrijke award van het jaar: Beste Game. Niet heel gek, als je overal tienen krijgt. Verder blijft Blizzard’s Overwatch ruim 2 jaar na zijn release prijzen in de wacht slepen en ja, ook Fortnite won nog een kleine award! Check de belangrijkste winnaars hieronder:

Game of the year – God of War
Best game direction – God of War
Best narrative – Red Dead Redemption 2
Best performance – Roger Clark as Arthur Morgan in Red Dead Redemption 2
Best score/music – Red Dead Redemption 2
Best audio – Red Dead Redemption 2
Best ongoing game – Fortnite
Best multiplayer game – Fortnite
Best independent game – Celeste
Best action-adventure game – God of War
Best action game – Dead Cells
Best role-playing game – Monster Hunter World
Best sports or racing game – Forza Horizon 4
Best fighting game – Dragon Ball FighterZ
Best esports game – Overwatch
Best esports event – League of Legends World Championship

Zoals je ziet krijgt Red Dead Redemption 2 onder andere een prijs voor het beste acteerwerk voor de hoofdpersoon van de game. Verder worden het verhaal en de audio geprezen door de Game Awards. God of War gaat er met de prijzen voor beste game van het jaar en beste game in zijn genre. Tot slot wordt het massaal gespeelde Fortnite (terecht) geprezen voor zijn multiplayer-aanwezigheid en als beste doorlopende game.

De Game Awards worden ieder jaar tegen het einde van het jaar uitgereikt. De jury bestaat uit bijna 70 game-websites en -tijdschriften van over de hele wereld. In tegenstelling tot de Golden Joystick Awards stemmen professionals dus op de games; een grote spelersbasis staat bij de ‘echte’ Game Awards dus niet garant voor een grotere winkans; objectieve kwaliteit wint het hier van populariteit.

Lees ook: de uitslag van de Game Awards 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *