Real life Snapchat: deze printerfoto’s vernietigen zichzelf

Real-Life-Snapchat
Durf je na al die Snapchat-hacks je pikante kiekjes niet meer via het internet te verzenden? Dan moet je deze printer eens bekijken.

Het This Tape Will Self Destruct-kunstproject van Diego Trujillo Pisanty is een printer die foto’s afdrukt die razendsnel weer verdwijnen. Dit doet hij door slim gebruik te maken van een chemische reactie, zodat de inkt op het papier na een tijdje weer in rook opgaat, letterlijk. Het papiertje met de kiekjes vliegt namelijk vanzelf in de fik.

Handgemaakt
Omdat het een handgemaakte printer is, zonder kast die alles afschermt, kun je in onderstaande video goed zien hoe het proces precies in zijn werk gaat. Aangezien het een kunstproject is, zit er natuurlijk ook nog een moraal aan verbonden. Volgens Diego is het tijd om weer terug te vallen op eeuwenoude techniek die spionnen gebruikten om hun informatie veilig en privé te houden, nu de overheid en andere instanties ons constant in de gaten houden. We hopen alleen niet dat hij veel foto’s tegelijk moet printen, want het duurt nogal lang voordat er een papiertje uitgedraaid komt.

This Tape will Self Destruct from Diego Trujillo on Vimeo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *