Rechter: ‘drone neerschieten is OK’

Check mijn guns
Ken je dat verhaal nog van die man die de drone van zijn buurman neerschoot?

Ja, dat mag dus gewoon. Only in America… William Merideth knalde de drone van zijn buurman uit de lucht. Hij vond dat het ding niet boven zijn ‘property’ mocht vliegen (en wellicht zijn dochter filmen), dus pakt hij zijn Glock 10 mm uit zijn zak en hij schoot het apparaatje met een welgemikt schot uit de lucht.

Natuurlijk renden de bestuurders van het onfortuinlijke apparaatje meteen de tuin in. Dat was niet omdat ze de buurman een prijs wilden geven namens de lokale schietvereniging. Zeg nou zelf, met een pistool een drone uit de lucht schieten is echt behoorlijk knap. Maar nee, de buren kwamen verhaal halen, op een onvriendelijke manier en ze belden de politie. Blijkbaar was die het met de dronebezitters eens, want er is een rechtszaak van gekomen.

En in die rechtszaak kwam de meest Amerikaanse uitspraak der Amerikaanse uitspraken: de drone ondermijnde de privacy van Merideth en, tja, dan schiet je hem natuurlijk neer. Vond de rechter gewoon OK. Goed, we hebben het ook over Bullit County, dan kun je er op wachten dat de kogels je om de oren vliegen.

Overigens kunje drones ook zonder kogels neerschieten. Check dit.

Nog geen reacties

  1. En terecht. Beetje filmen boven je tuin. Hier mag je ook niet vliegen boven bebouwd gebied maar ik zie het steeds meer. Ik ga maar eens een katapult kopen denk ik.

    • @azenomei: Het staat op meerdere sites verkeerd. Het gaat waarschijnlijk om een .40 cal glock wat overeen komt met ongeveer 10mm. Het lijkt er op dat de persoon het over een 40 cal had en de journalist niets van wapens snapte en dankzij het gebrek aan kennis van het “metric system” er van uit ging dat het 40mm was.
      Hoewel de munitie erg veel op elkaar lijkt is de 10mm krachtiger dan de .40 omdat deze een langere huls hebben waar meer kruid in kan. een glock 10mm en een glock .40 zijn dus niet het zelfde.

      • De fout komt in ieder geval voort uit de Amerikaanse media klik, waar ze het toch over een 40mm glock hebben. Waarschijnlijk gaat het dus inderdaad om een .40 . Al lijkt me een 10mm jagerspistool ook wel een mooi wapen voor deze hillbillie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *