Rechter: taggen is stalken

Facebook tag
Maria Gonzalez draait misschien wel de bak in omdat ze haar schoonzus heeft getagd op Facebook.

Volgens Supreme Court-rechter Susan Capeci (Westchester, New York) kan het taggen van een andere persoon genoeg zijn om iemand in de bak te doen belanden. Zo ver is het nog niet, maar Maria Gonzalez, die een contactverbod had gekregen voor haar schoonzus, loopt dat risico wel. Gonzalez heeft haar schoonzus verder niet meer gebeld en is ook niet bij haar huis verschenen, maar het taggen van een persoon verstuurt een notificatie en die is genoeg om het als een vorm van ongeoorloofd contact aan te merken, aldus de rechter.

In de statusupdates noemde Maria haar schoonzus ‘dom’ en in een andere zou ze hebben geschreven:

“You and your family are sad…You guys have to come stronger than that!! I’m way over you guys but I guess not in ya agenda.”

Haar advocaat had nog geprobeerd aannemelijk te maken dat er geen specifiek verbod voor contact via Facebook bestond. De rechter ging daar echter niet in mee en wees op het verbod haar schoonzus te contacteren, ‘electronically or through any other means’.

De rechter:

The allegations that she contacted the victim by tagging her in a Facebook posting which the victim was notified of is thus sufficient for pleading purposes to establish a violation of the order of protection.

De straf die Gonzalez zal krijgen moet nog worden bepaald.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *